HERNE - Speelpleinwerking blikt terug op een geslaagde vakantie

C21

HERNE - Speelpleinwerking blikt terug op een geslaagde vakantie

Editiepajot_speeelpleinwerking_herne_-_deschuyffeleer__1_
Speelpleinwerking sluit succesvol af - Foto Desdchuyffeleer
 
Editiepajot_speeelpleinwerking_herne_-_deschuyffeleer__2_
Carina Ricour - Voorzitter OCMW HERNE - Deschuyffeleer

Na negen succesvolle weken sloot de speelpleinwerking Winnepoe vandaag haar activiteiten af met een barbecue voor de leiding en de monitoren. Het was het tweede jaar dat het OCMW de werking organiseerde. Per 10 kinderen werd een monitor voorzien. De 19 monitoren speelden dan ook gretig in op de aangeboden vakantiejob.  De leiding berustte in de handen van Glenn Deherder.

“Gemiddeld daagden per dag zo’n 35 kinderen tussen 2,5 en 12 jaar voor de activiteiten op”, aldus OCMW-voorzitter Carine Ricour.

Op het rijk gevulde programma stond ondermeer een dagje Mongblok,  een dagje Planckendael, een dagje grabbeldag in Diest, en een dagje naar zee in samenwerking met Rotaract Herne. Onder het motto “jong geleerd is oud gedaan” stond ook een bezoek aan het containerpark op de agenda. Hier werd het jong volkje ontvangen door milieuschepen Jean-Marie Dierickx. Van hem kregen zij een woordje uitleg over sorteren en de noodzaak ervan voor de samenleving. Naar het einde van de werking toe mochten de kinderen hun danskunstjes opvoeren voor de residenten van het naburige rust- en verzorgingsinstituut St-Felix.

Zwembaden, trempolines, springkastelen en tientallen auto’s, tractors en ander speelgoed zorgden samen met de vindingrijkheid van de monitoren voor een onvergetelijke vakantie.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief