HERNE - Ronde van het Pajottenland en Plassentocht

C21

HERNE - Ronde van het Pajottenland en Plassentocht

Editiepajot_rasbeek_en_gouda_nederland_-_deschuyffeleer__8_
Belgo-Nederlandse formatie klaar voor de ronde van het Pajottenland - Deschuyffeleer
 
Editiepajot_rasbeek_en_gouda_nederland_-_deschuyffeleer__2_
De Goudse Ren- en Toerclub Exelsior Gouda - Deschuyffeleer
 
Editiepajot_rasbeek_en_gouda_nederland_-_deschuyffeleer
Willy De Vroede (Rasbeekspurters) en Peter Geurts (Goudse Ren- en Toerclub Exelsior Gouda)- Deschuyffeleer
 

Voor een heuse ronde van het Pajottenland van nagenoeg 175 km mochten de Rasbeekspurters met uitvalbasis café den Zoeten Inval aan de kerk van Herfelingen een ruime delegatie collega-recreatie-renners ontvangen uit de regio van de Nederlandse kaasstad Gouda. Tussen de Rasbeekspurters en de Goudse Ren- en Toerclub Exelsior Gouda bestaan al nagenoeg 19 jaar nauwe banden. Alles begon destijds toen Onne Hess uit Nederland samen met Michel D’Haezeleer uit het Pajottenland werkte bij De Post.

Reeds vroeg in de morgen stond de Belgo-Nederlandse formatie met hun stalen ros klaar voor de start. Zij werd getrakteerd op een hellingrijke route met zo’n 30-tal kuitenbijters. “Destijds werd dit parcours ook gebruikt voor de organisatie van het klimmersbrevet van de KBWB en later de BBR” herinnert Willy De Vroede zich maar al te best.

Het eerste gedeelte slingert langs smalle wegen doorheen Kester, Gooik, O-L-Vr-Lombeek, Pamel, Schepdaal en zo tot Sint-Anna-Pede met hellingen als de Nellekesberg in Eizeringen, de Puttenberg in Roosdaal en de Hunselberg in Lombeek.

Het tweede gedeelte zoekt dan weer de hellingen op rond Beersel waarvan vooral de Bruineput  bekend is uit de Brabantse Pijl. Via de kasseien van de Rollebeek, de Solheide en de Rilroheide en het Lembeekse Sas gaat de route via het Herfelingse Ponneken naar Galmaarden om zo de finale in te zetten met de beklimming van de Bosberg en de muur van Geraardsbergen. Met de Congoberg werd de performance bezegeld.

Gastrijder Peter Geurts was één en al bewondering voor het prachtige doch zwaar parcours. “Wij als Nederlanders kennen zo geen hellingen als deze in het prachtige Pajottenland. Wij fietsen een aardig stukje af in ons eigen land maar deze tocht met onze Pajotse vrienden vergt van de meesten van ons het uiterste.”

De Rasbeekspurters worden overigens telkenjare door hun Hollandse vrienden uit Gouda uitgenodigd voor de Plassentocht, een rit van 165 km.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief