HERNE – Kokejane leeft er op los

C21

HERNE – Kokejane leeft er op los

Editiepajot_kokejane_leeft_2009_-_deschuyffeleer
Kokejane Leeft - Oragnisatie petanquewedstrijd - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_kokejane_leeft_2009_-_deschuyffeleer__11_
Kokejane Leeft - Organisatie Mounainbike - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_kokejane_leeft_2009_-_deschuyffeleer__13_
De 10-jarige Pauline Van Cauwenbergh en familie - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_kokejane_leeft_2009_-_deschuyffeleer__17_
Kokejane Leeft - Groepswandeling met "de Pajotten" - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_kokejane_leeft_2009_-_deschuyffeleer__18_
Kokejane Leeft - Beachvolleybal - Foto Deschuyffeleer
 

Al sinds donderdag draait ‘Kokejane leeft’ op volle toeren. De seniorennamiddag met de attractie Ricky & Willy en amusementsmuziek uit de oude doos trok Kokejane Leeft op gang. Vrijdagavond werden de gasten in de feesttent ontvangen op een flinke portie kaas en wijn. Het geheel werd overgoten met een flinke scheut memories-muziek. Aan de draaitafel kreeg DJ Geert Lippens het gezelschap van Bart & Dokus.

Zaterdag was het één en al petanquen. In totaal streden 12 ploegen voor de overwinning. Sander Mot leidde alles in goede banen. Uiteindelijk werden de eerste en de derde plaats in de wacht gesleept door ploegen uit het naburige Tollembeek. De nummer twee was de ploeg Lindepet uit Zandhoven (Antwerpen). Ploegkapitein Sandra wist overigens te vertellen dat zij weet kregen van het tornooi via de aankondiging op www.editiepajot.com.

Zondag werden de mountainbikers reeds vroeg op pad gestuurd. Op een parcours van 40 of 60-km deden zij Lettelingen, Stoquoi, Steenkerke, Hoves, Graty Bois-d’Enghien, Toricourt, Bois de Silly, Silly, Ghislenghien, Hellebecq, Bassilly, Marcq en Edingen aan alvorens terug in Kokejane te belanden. In totaal schreven zich 302 deelnemers in. Een van de jongste deelnemers is allicht de 10-jarige Pauline Van Cauwenbergh uit het naburige Lettelingen. Samen met broer Simon en haar ouders tekende zij in voor de 40 km.

Vanaf 9 u trokken ook de beachvolleybalspelers zich op gang. Twaalf ploegen met hier en daar een nogal veelzeggende benaming zoals Als’t maar beweegt of Paarse lucht om maar te zwijgen van Konijn met pruimen zwoegden voor de overwinning. Deze was uiteindelijk weggelegd voor de plaatselijke Vinof-ploeg. Sannen, Wouter en Patrick versloegen op de valreep Wie nog zin heeft uit Galmaarden en Veel in’t zand liggen, een gemengde formatie uit Herfelingen en Galmaarden.

In de namiddag nam Freddy Craps, voorzitter van wandelclub De Pajotten, onder een stralende hemel een tachtigtal gegadigden mee op sleeptouw voor een groepswandeling van 6,8 of 11 km.

De barbecue wist dan ook menig sportman of vrouw net zoals overigens de wijkinwoners te bekoren de voeten onder de tafel te schuiven. De animatie in de namiddag met clown Adriaan en het Jobo’s Team rondde de jaarlijkse feestelijkheden af. Moe maar tevreden konden voorzitter Marie-Louise Devriese en haar organisatieteam een laatste glas heffen op de succesrijke afloop van het feestweekend. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief