HERNE - Hilde Viaene: Belgisch kampioene in bloemsierkunst

C21

HERNE - Hilde Viaene: Belgisch kampioene in bloemsierkunst

Editiepajot_hilde_viaene_bloemsierkunst_-_deschuyffeleer
Hilde Viaene Belgisch kampioene in bloemsierkunst - Foto's Deschuyffeleer.
 
Bloemsierkunst_hilde_viaene_collage_deschuyffeleer
 

De 22-jarige Hilde Viaene uit Herfelingen toonde zich het afgelopen weekend het sterkst tijdens het Belgisch kampioenschap Bloemsierkunst voor junioren. Hilde gaf daarmee zes ander deelnemers het nakijken. De wedstrijd vond plaats tijdens de vakbeurs voor floristen DECOoh op de Heizel in Brussel en nam twee dagen in beslag. Alle deelnemers zijn beroepshalve met bloemen bezig en jonger dan 25.

Hilde Viaene werkt bij Herman Van Dionant in Halle en loopt ook stage bij Geert Pattyn in het West-Vlaamse Geluwe. Intussen is zij ook zelfstandige bloemsierkunstenaar in bijberoep. Nog voor ze een eigen  professionele praktijkervaring opbouwde, genoot ze een opleiding bloemsierkunst aan de Green Academy Belgium (GAB) en het Wellant-College in Houtem.
,,Eigenlijk beschouw ik die titel als een mooie beloning voor mijn inzet. Vooral de voorbereiding van het kampioenschap heeft zware inspanningen gevergd. Maar de jury van de  Koninklijke Unie van Floristen België (UFB) heeft die inspanningen weten te waarderen’’, aldus Hilde Viaene.
 
De deelnemers kregen de opdracht zes bloemstukken te maken. Ze moesten zich bewijzen tijdens de creatie van een boeket, een bruidsboeket, tafeldecoratie, een plantenschaal, een vrij werkstuk en een verrassingsstuk. Dat laatste bleek een grafstuk te zijn. Bij een van die stukken liep het bijna fout en kreeg Hilde wat strafpunten op haar conto omdat ze te weinig bloemen gebruikte en zo de verhouding van haar stuk wat uit balans bracht.
 
Nu Hilde Belgisch kampioene Bloemsierkunst bij de junioren is wacht haar een nog grotere uitdaging. Tijdens de zomer 2010 gaat zij ons land verdedigen op het Europees Kampioenschap in Engeland.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief