HERNE - Sint-Pieters-Herleving bestaat 90 jaar

C21

HERNE - Sint-Pieters-Herleving bestaat 90 jaar

Editiepajot_st-p-herleving_kermis_-_deschuyffeleer__35_
Sint-Pieters-Herleving bestaat 90 jaar - Foto's Deschuyffeleer
 
Editiepajot_st-p-herleving_kermis_-_deschuyffeleer__10___533_x_400_
Editiepajot_st-p-herleving_kermis_-_deschuyffeleer__16___501_x_400_
Editiepajot_st-p-herleving_kermis_-_deschuyffeleer__17_
Bestuur St-Pieters-Herleving, Dirigent Pascal Bosmans en onderdirigente Dorien Bosmans - Deschuyffeleer
 
Jongste_en_oudste_deschuyffeleer
De jongste en oudste muzikant Diego Bauwens (10) aan het slagwerk Jean Vanderpeypen (78) aan de trombone - Deschuyffeleer
 
De koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. Zo'n gebeurtenis kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Ter gelegenheid van het kermisweekend pakten de muzikanten dan ook uit met een uitgebreid feestprogramma.
 
In de polyvalente feestzaal gaf de fanfare een kermisconcert van de bovenste plank. Op de bühne stonden niet minder dan 43 muziekspelers die onder de leiding van dirigent Pascal Bosmans het beste van zichzelf gaven. 
 
Semper Fidelis in een arrangement van P.J. Molenaar dompelde de toeschouwer meteen al van bij het begin in een supermuzikaal bad. Het verdere repertoire met als uitschieters Frida’s Whiskers en La Storia in een arrangement van Jacob De Haan bracht de 200 toeschouwers meer dan eens in bewondering.
 
Dat Sint-Pieters-Herleving in de samenstelling van het feestprogramma oog had voor afwisseling staat buiten kijf. Zo genoot het optreden van het klarinetten-kwartet Solido een overweldigend applaus en wist ook de Jan Heyvaert-special op doedelzak het publiek te verbazen.
 
Van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om jong talent van eigen bodem in het voetlicht te plaatsen. Zo passeerden Michaël Janquart aan het slagwerk, de sax-formatie met Amy, Jana, Sanne en Aline en de onderdirigente Dorien Bosmans de revue.
 
Een boeiend geheel met hier en daar enige toelichting leidde tot onvergetelijke kijk- en luistergenot.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief