Welkom in HERNE en leef met ons mee

C21

Welkom in HERNE en leef met ons mee

Editiepajot_ontvangst_nieuwe_inwoners_herne_deschuyffeleer__2_
Verkenning van het groene Herne - Foto's Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ontvangst_nieuwe_inwoners_herne_deschuyffeleer__4_
Editiepajot_ontvangst_nieuwe_inwoners_herne_deschuyffeleer__6_
Colpaert_herne_nieuwe_inwoners_1
 
Editiepajot_ontvangst_nieuwe_inwoners_herne_deschuyffeleer__8_
Editiepajot_ontvangst_nieuwe_inwoners_herne_deschuyffeleer__9_
Editiepajot_ontvangst_nieuwe_inwoners_herne_deschuyffeleer__5_
Editiepajot_ontvangst_nieuwe_inwoners_herne_deschuyffeleer__10_
 

Onder het motto “welkom in Herne en leef met ons mee” houdt het gemeentebestuur er aan om éénmaal per jaar zijn nieuwe inwoners te verwelkomen en te begroeten. Op de uitnodiging gingen een honderdtal nieuwkomers in 

De ontvangst begon met een praatmoment.  De burgemeester, stelde de mandatarissen en de vertegenwoordigers van de gemeentelijke adviesraden voor en belichtte in een bondige uiteenzetting de diverse taken van het gemeentebestuur en de werking van de diensten. De gemeentelijke slogan “Herne het groene kwadrant” werd hierbij meer dan eens benadrukt. Ook werden de accenten van het gemeentelijk beleid toegelicht om de nieuwe inwoners aan te zetten het uitgestippeld gemeentelijk beleid mee te ondersteunen.
 
In de introductiefilm over het reilen en zeilen in de gemeente kwamen ondermeer, de technische dienst, de politie, openbare werken, de jeugd, het OCMW, de bibliotheek, het naschools kunstonderwijs, het containerpark, de sportaccommodatie, de school- en kerkgemeenschappen, de jaarmarkt en de fanfares aan bod.
 
Nadat nogmaals het groene, het landelijke en het natuurschoon van de deelgemeenten werd benadrukt werden ook de gemeentelijke projecten voor de nabije toekomst belicht.
 
Onder de leiding van Urbain Deblander werden de inwijkelingen eveneens vergast op een ontdekkingsrit met een open dubbeldekker doorheen de drie deelgemeenten en Kokejane om vervolgens af te sluiten met een receptie waarop ze konden kennismaken met - voor zover nog nodig - enkele streekspecialiteiten. Ieder gezin werd ook bedacht met een verrassingspakket gaande van sleutelhanger tot groepsfoto.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief