HERNE - Leven in Zonnestraal

C21

HERNE - Leven in Zonnestraal

Editiepajot_opening_zonnestraal_herfelingen_-_deschuyffeleer__1_
Toekomstige bewoners, directie en begeleiding Zonnestraal - Foto's Deschuyffeleer
 
Editiepajot_opening_zonnestraal_herfelingen_-_deschuyffeleer__21___675_x_506_
Filip Slosse Directeur Zonnestraal - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_opening_zonnestraal_herfelingen_-_deschuyffeleer__7___566_x_506_
Eric Sonck, gedelegeerd bestuurder Zonnestraal - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_opening_zonnestraal_herfelingen_-_deschuyffeleer__3_
De toekomstige bewoners Zonnestraal Herfelingen - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_opening_zonnestraal_herfelingen_-_deschuyffeleer__17_
Gerda Geenen van Vlaams Agentschap - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_opening_zonnestraal_herfelingen_-_deschuyffeleer__8_
Toespraak burgemeester Kris Poelaert - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_opening_zonnestraal_herfelingen_-_deschuyffeleer__4_
De begeleiders Zonnestraal Herfelingen - Foto Deschuyffeleer
 

Onder veel belangstelling werd na twee jaar renovatiewerken het nieuw woonproject van Zonnestraal in het centrum van Herfelingen voor open verklaard. In zijn openingstoespraak legde gedelegeerd bestuurder Eric Sonck de klemtoon op het puike resultaat zowel naar vorm als naar inhoud. Ook het gemeentebestuur van Herne is bijzonder opgetogen met de verwezenlijking.

Zonnestraal, gevestigd aan de Kroonstraat in Lennik, biedt ondersteuning aan volwassen personen met een beperking en dit met het accent op een grote mate van zelfstandigheid.  De begeleiding wordt zoveel mogelijk op maat van de bewoner afgestemd. Zo valt deze begeleiding dan ook binnen één van de drie erkenningsvormen: beschermd en geïntegreerd wonen, tehuis niet-werkenden en dagcentrum.
 
In 2003 kocht Zonnestraal een woning gesitueerd onder de kerk(toren) van Herfelingen. Tot 2007 woonden er zeven personen met een erkenning tehuis niet-werkenden. Tijdens de grondige renoveringswerken verhuisden de bewoners  naar de centrale campus te Lennik.

Nagenoeg 2 jaar later is de nieuwbouw klaar en werd het nieuwe woonproject met een officieel tintje geopend. Onder de aanwezigen waren ondermeer tal van directies van andere dienstverlenende organisaties, een delegatie van de congregaties Zusters Franciscanessen en Gerda Geenen van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap
 
In zijn toespraak stelde burgemeester Kris Poelaert deze ingebruikname voor als de “opening van een deur die toegang geeft tot een ruimte die niemand uitsluit”. De burgervader feliciteerde ook Zonnestraal met de keuze van de vestigingsplaats. “Ze komen hier terecht in een mooie, fijne en vooral kleine leefgemeenschap. Hier kunnen de bewoners een veilig klimaat en een betere levenskwaliteit ervaren, zowel actief als passief”.
 
Vanaf oktober zullen 5 van de oorspronkelijke bewoners samen met 11 nieuwkomers hun intrek nemen in de nieuwe woning. “De nieuwbouw biedt uiteraard meer faciliteiten dan de oorspronkelijke woning. Met het in gebruik nemen van onze tweede gedecentraliseerde woning zet Zonnestraal een volgende stap naar inclusie dat staat voor het beschouwen van mensen met een handicap als volwaardige burgers zonder wie de samenleving niet volledig is.”, aldus directeur Filip Slosse van Zonnestraal.
 
In totaal biedt het complex 17 slaapkamers met individuele sanitaire ruimte, 3 gemeenschappelijke woonruimtes, 1 zitruimte, 1 onthaalruimte, 1 gemeenschappelijke badkamer en 2 activiteitenruimten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 09 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 06 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 06 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 04 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 03 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 02 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022

archief