HERNE - Achterweisjoerskermis met goed weer en veel volk

C21

HERNE - Achterweisjoerskermis met goed weer en veel volk

Editiepajot_achterweisjoerskermis_herne_-_deschuyffeleer__25_
Eerste "Achterweisjoerskermis" in Herne - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_achterweisjoerskermis_herne_-_deschuyffeleer__3_
Sint-Pieters-Herleving concerteert samen met gehandicapten - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_achterweisjoerskermis_herne_-_deschuyffeleer__7_
Sint-Pieters-Herleving concerteert samen met gehandicapten - Foto Deschuyffeleer
Dsc04986
Snoepjesworp - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_achterweisjoerskermis_herne_-_deschuyffeleer__10_
De winnende Reinaertvrienden - Foto Deschuyffeleer
 

De Verenigde Handelaars kunnen prat gaan op een geslaagde avondmarkt. De organisatoren en tal van vrijwillige medewerkers voor en achter de schermen zetten dan ook hun beste beentjes voor om hun eerste Achterweisjoerskermis op gang te trekken.

Naast de klassieke ingrediënten zoals kraampjes met natjes en droogjes wisten ook verschillende attracties de toeschouwers te boeien. Zo was er een forse koordtrekpartij waarbij de Reinaertvrienden uit het naburige Heikruis zich de sterksten toonden. Zij versloegen de plaatselijke Apollovrienden, de winnaars van vorig jaar.
 
Ook de brandweer uit Edingen met luitenant Jean-Luc Devos was ter plaatse met zwaar materiaal. Hun ladderwagen diende ook voor de snoepjesgooi. Onder de vele kilo’s zoetigheid die zomaar uit de lucht vielen bevonden zich ook 10 prijssnoepen. Zij waren gehuld in een waardebon van 25 euro in te ruilen bij de deelnemende handelaars.
 
Een speciale vermelding verdient de inbreng van de fanfare St-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle. Zij gaf een recital samen met een vijftiental kinderen en volwassenen met een handicap . “Dit is een unieke ervaring. Wij hebben deze 15 mensen een bijzondere avond aangereikt die ze allicht niet vlug zullen vergeten. Of het project vatbaar is voor herhaling zullen wij heel zorgvuldig bekijken. In eerste instantie zou ik zeggen waarom niet”, aldus voorzitter Marc Janquart.
 
Nog tot maandag ontvangt ook de cultuurraad belangstellenden op hun hobbytentoonstelling in het  Sociaal Cultureel Centrum. Een resem deelnemers met gangbare en minder-gangbare bezigheden stellen er hun werken tentoon. Zo zijn er marionetten, ambachtelijke pralines, bloemschikken, glaswerk, spinnen-, kant-, brei- en naaiwerk, zilver en brons, juwelen, illustraties van kleuterverhalen en keramiekbewerking.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief