HERNE - Kampioen Joaquim Durant gehuldigd

C21

HERNE - Kampioen Joaquim Durant gehuldigd

Edeitiepajot_joaquim_durant_-_herne_-_deschuyffeleer
Joaquim Durant samen met Johan en Ann De Roeck, Benny Slagmeulder, Marleen Durant, Denise Denayer en Marijke Faveyts - Deschuyffeleer
 
Edeitiepajot_joaquim_durant_-_herne_-_deschuyffeleer__2_
Johan De Roeck - Voorzitter supportersclub - foto Deschuyffeleer
 
Edeitiepajot_joaquim_durant_-_herne_-_deschuyffeleer__4_
Een delegatie van het gemeentebestuur met burgemeester Kris Poelaert - Foto Deschuyffeleer
 
Edeitiepajot_joaquim_durant_-_herne_-_deschuyffeleer__13_
Samen met Frederick Töpke, Romain Van Houtte (verzorger) en Frank De Coene (ploegleider)- Foto Deschuyffeleer
 

Het gemeentebestuur van Herne met burgemeester Kris Poelaert op kop zettte de 18-jarige wielrenner Joaquim Durant in de bloemen naar aanleiding van het behalen van de Belgische kampioenstitel bij de junioren eind mei in Hooglede-Gits. Een schare supporters, familieleden en vrienden woonden de huldiging bij.

Joaquim genoot zijn jeugdopleiding bij de Jonge Rakkers Vollezele, maar stapte twee jaar terug over naar wielerclub KSV Deerlijk Gaverzicht, die een meer nationaal en zelfs internationaal programma afwerken. Overigens stamt hij uit een echte wielrennersfamilie met zowel vader Dirk als grootvader Slagmeulder die eertijds ook aardig hun mannetje wisten te staan in plaatselijke wielerwedstrijden.
 
“Als tweedejaarsjunior koos ik het afgelopen seizoen voor het eerdere zware werk met klimkoersen en zelfs internationaal rondewerk in plaats van steevast rondjes rond de kerktoren te draaien”, aldus Joaquim die overigens met beide voeten op de grond blijft. Zo beperkt het wielrennen zich tijdens de examenmaand juni tot enkele doorgedreven trainingen. Dit seizoen was Joaquim goed voor vijf overwinningen waaronder in eigens streek Tollembeek, Kampenhout en Overijse.
 
De Belgische kampioenstitel in Gits maar ook zijn overwinning in de klimkoers in Beyne-Heusy spreken hem uiteraard het meest aan. “De overwinning in de zware wedstrijd in Beyne-Heusy bracht de bevestiging dat mijn zege in het Belgisch kampioenschap geen ééndagsvlieg was waardoor mijn vertrouwen een flinke duw in de rug kreeg”, geniet de kampioen nog na.
 
“Als kampioen word je haast in iedere wedstrijd geviseerd en komt de last van de wedstrijd op je rug te liggen. Ik heb ook leren met die druk omgaan”, klinkt het vastberaden bij Joaquim die ingevolge het bereiken van de leeftijdsgrens toekomend seizoen uitkomt bij de beloften van de talentrijke ploeg van Jong-Vlaanderen/Bauknecht.
 
“Zijn eerste drie jaar was Joaquim, die begonnen is te koersen op 12 jaar, eerder een doorsnee groepsrenner”, typeert de voorzitter van de supportersclub Johan De Roeck hem. “Pas vanaf zijn 16 jaar is de toenmalige Jonge Rakker begonnen aan zijn opmars. Zo behaalde hij in zijn tweede jaar als nieuweling meer dan 10 overwinningen waaronder 3 keer in zijn bakermat Vollezele.”
 
De huldiging werd ook bijgewoond door boezemvriend Frederik Töpke, die samen met Joaquim studeert in de richting lichamelijke opvoeding en sport en ook zijn ploegmaat was bij Gaverzicht Deerlijk. “Joaquim is een joviale jongen, een doorzetter, uiterst betrouwbaar en nu reeds sterk professioneel naar het wielrennen toe ingesteld. Jammer genoeg scheiden toekomend seizoen onze clubwegen”.
 
Vanuit zijn supportersclub en vanuit de gemeentelijke sportraad mocht Joaquim nog een waardebon van 250 euro in ontvangst nemen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief