HERNE - Anna en Robert 50 jaar getrouwd

C21

HERNE - Anna en Robert 50 jaar getrouwd

Editiepajot_rotsaert_50_jaar_huwelijk_-_deschuyffeleer__2_
Anna Vanbegin en Robert Rotsaert - 50 jaar getrouwd - Foto Deschuyffeleer
 
Anna_robert_19591007_2
Anna Vanbegin en Robert Rotsaert - 50 jaar geleden.
 

Anna Vanbegin en Robert Rotsaert uit de Leenstraat vierden in gezelschap van familie en vrienden de vijftigste verjaardag van hun huwelijk in feestzaal Egelantier. Zij huwden op 7 oktober 1959 in het Brusselse net de dag dat in het voetbal Nederland in de Feyenoordstadion de Kuip in Rotterdam België versloeg met een afgetekende 9-1 zege. Uit het huwelijk zijn inmiddels drie kinderen en acht kleinkinderen gesproten.

“Ik leerde Anna kennen in de frituur van haar ouders in Evere waar ik als militair geregeld een zakje friet ging kopen”, herinnert Robert zich levendig. “Na enige jaren in Stockel te hebben gewoond, was ik maar al te blij in 1962 met mijn echtgenote terug naar mijn roots in Knokke te kunnen trekken”. Als beroepsonderofficier informaticus bij de Zeemacht werd Robert in 1974 uitgestuurd naar de Koninklijke Nederlandse Marine in Den Helder.
 
“Inmiddels was ons gezin verrijkt met drie kinderen”, luidt het dan weer trots bij Anna. “Onze Catherine verblijft al 25 jaar met haar echtgenoot en twee kinderen in de Verenigde Staten van Amerika. Ook onze beide zonen Ronald en Michel hebben België voor bekeken gehouden en zijn blijven plakken in Den Helder, waar zij allebei getrouwd zijn en respectievelijk twee en vier kinderen hebben.”
 
In 1985 komt Robert terug naar de staf van de Zeemacht in Evere. De zoektocht naar een nieuwe woning in de buurt van Brussel doet het gezin uiteindelijk in Herne belanden. Als liefhebber van de paardensport weet Robert een oude boerderij op de kop te tikken. Het restaureren in een knusse, moderne en comfortabele woning neemt meerdere jaren in beslag. Nu genieten beiden er van een welverdiende rust.
 
Anna is altijd druk bezig met de moestuin, het huishouden, kruiswoordraadsels en sportreportages op TV. Robert doet wat aan politiek en is in die zin in verschillende gemeentelijke raden actief. Ook is hij bestuurslid van de plaatselijke landelijke rijvereniging de Markruiters.
 
Reizen is de passie van Anna en Robert met een uitgesproken voorkeur voor Scandinavië en het Hoge Noorden. Met de kinderen werd geregeld opgetrokken naar Denemarken. Ook Finland en Zweden kwamen wel eens aan de beurt. Zelfs de Noordkaap in Noorwegen werd aangedaan. “Thans trekken wij met ons beitjes éénmaal per jaar naar onze dochter in Amerika en ook geregeld naar onze zonen in Den Helder. Onze dagen zijn dan ook druk bezet en steeds veel te kort”, besluiten Anna en Robert in feeststemming.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief