HERNE / LEDE / NINOVE - Dynamic Karate Cup - nieuw karatetreffen

C21

HERNE / LEDE / NINOVE - Dynamic Karate Cup - nieuw karatetreffen

Thomas_bilterijs_herne1
Thomas Bilterys van Karateclub Herne winnaar katawedstrijd voor jongens - Foto KOS
 
Kumite
Dynamic Karate Cup - Kumite - Foto KOS
 
Groepskata
Dynamic Karate Cup - Groepskata - Foto KOS
 

Zondag organiseerde karateclub Shotokan Herne samen met karateclub Taisho Lede en karateclub Hiryu Ninove de eerste wedstrijd van de nieuwe Dynamic Karate Cup in de stedelijke sporthal van Ninove.

De Dynamic Karate Cup is een nieuw jaarlijks karatetreffen voor alle categorieën waarbij het dynamisch aspect van karate in de verf wordt gezet. Er zijn wedstrijden zowel individueel als in ploegverband in kata (stijloefeningen) en in  kumite (gevecht). Nieuw is de onderverdeling volgens de lichaamslengte van de kamper en niet langer volgens het gewicht. Dit maakt de gevechten veel evenwichtiger.
 
Aan de eerste manche namen nagenoeg honderd karateka's deel. Er was grote tevredenheid bij de deelnemers omdat iedereen in de categorie waarin hij of zij zich thuis voelt verschillende keren mocht aantreden.
 
De organisatie werd dan ook een geslaagde samenwerking tussen de deelnemende karateclubs waarbij de hete hangijzers zoals de hoge organisatiekost en het aanhalen van een groot aantal helpers hoofdzakelijk worden weggewerkt. “Net omdat het zo moeilijk te dragen is voor één club zijn al verscheidene karatewedstrijden verdwenen en is het moeilijk om wedstrijdgelegenheid te vinden. De Dynamic Karate Cup hoopt in te spelen op de toenemende vraag van vooral jonge karateka's om aan wedstrijden te kunnen deelnemen”, aldus Luc De Smet van Shotokan Herne
 
Op deze eerste wedstrijd van de Dynamic Karate Cup behaalde Thomas Bilterys van karateclub Herne de eerste plaats kata in zijn reeks. Eind 2005 sloot de toen 11-jarige Thomas uit de Liezebeekwijk in Herne zich aan bij de club. Zijn aanhoudende training, inzet en doorzettingsvermogen werpen de laatste jaren hun vruchten af. Onder leiding van zijn trainer Patrick Maelstaf behaalt hij op provinciale en nationale wedstrijden geregeld podiumplaatsen en dit zowel voor kata als voor kumite. Zo ontving hij ook in het voorjaar de prijs van gemeentelijke sportbelofte van het jaar. Vorige maand werd hij Vlaams kampioen kumite, waardoor hij geselecteerd is voor het Belgisch kampioenschap. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief