Kroniek van Groot-HERNE

C21

Kroniek van Groot-HERNE

Repro_deschuyffeleer
Repro Deschuyffeleer

Naar aanleiding van het feestjaar 2011 en de viering van 800 jaar Herne gaat de cultuurraad samen met het gemeentebestuur zorgen voor de uitgave van de “Kroniek van Herne”. Hiervoor rekenen de initiatiefnemers op de bijdrage van iedereen die in het bezit is van archieffoto’s of ander materiaal dat kan getuigen over feiten of gebeurtenissen uit het verleden.

De Kroniek moet een historisch overzicht van de handel en wandel in Herne en zijn deelgemeenten Sint-Pieters-Kapelle, Herfelingen en Kokejane brengen. Het wordt een jaar na jaar overzicht van belangrijke en minder belangrijke belevenissen om zo te komen tot een chronologisch overzicht en een weergave van het leven zoals het was.
 
,,Wij doen hoofdzakelijk beroep op bestuursleden van de talrijke verenigingen van nu en vooral van toen omdat wij er zeker van zijn dat bij hen een massa boeiend materiaal verborgen zit in laden en kasten”, aldus de initiatiefnemers. “Het is de taak van die bestuursleden om er voor te zorgen dat ook hun vereniging aan bod komt. Het is aan hen om de historiek van zowel actieve als vergane verenigingen in woord en beeld aan te brengen”.
 
Belangrijk materiaal kan op het gemeentehuis gratis worden ingescand. Het wordt onmiddellijk terug gegeven zodat verlies of beschadiging onmogelijk zijn.
 
Alle bijdragen worden derhalve zo vlug mogelijk ingewacht bij de cultuurdienst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief