HERNE - 't Muziek is nationale vice-kampioen

C21

HERNE - 't Muziek is nationale vice-kampioen

Editiepajot__t_muziek_wordt_vice_kampioen_in_leuven__2_
't Muziek tijdens de nationale finalewedstrijd voor concertpercussie, blaaskapellen, fanfares en harmonies - Foto KOS
 
Editiepajot__t_muziek_wordt_vice_kampioen_in_leuven_-__5_
 
Editiepajot__t_muziek_wordt_vice_kampioen_in_leuven_-__6_
 

Het Lemmensinstituut in Leuven was het voorbije weekend het toneel voor de nationale finalewedstrijd voor concertpercussie, blaaskapellen, fanfares en harmonies. Ook de harmonie ’t Muziek uit Herne was één van de 24 aantredende finalisten. Met een score van 91,17 % behaalde zij in de reeks harmonies in eerste divisie een welverdiende tweede plaats en kroonde zich zo tot nationale vice-kampioen. 't Muziek wint wel de prijs van het beste Vlaamse werk en de Sabamprijs.

Eind september nam ’t Muziek onder leiding van Diederik De Roeck het tijdens de provinciale orkestwedstrijden in Jezus-Eik op tegen 8 andere Vlaams-Brabantse muziekkorpsen. Met een score van 91,33%  veroverde de  Hernse harmonie een ticket voor het prestigieus nationaal kampioenschap.
 
Met de uitvoering van Sword of Honour van de 30-jarige Belgische componist Tom De Haes en Madurodam van de Nederlander Johan De Meij diende ’t Muziek dan ook als laatste in de rij de handschoen op te nemen tegen de jeugdharmonie Klim-op Tessenderlo, de Verenigde Koninklijke Fanfares Diegem, de Concertband Da Capo Wichelen, de KH Sinte-Cecilia Eksaarde, de KH De Volksvreugd Proven, de KH Sint-Cecilia Vorst-Laakdal en de KH Sint-Michiel Bree.
 
Het wedstrijdweekend werd afgesloten met een slotconcert van de Vlamo Symphonic Wind Band onder de leiding van Frank De Vuyst. In aanwezigheid van talrijke prominenten uit de muziekwereld en een menigte enthousiaste muziekliefhebbers werden de diploma's, trofeeën en prijzen uitgereikt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief