HERNE - Kinderopvang in de bloemetjes gezet

C21

HERNE - Kinderopvang in de bloemetjes gezet

Editiepajot_ontvangst_kinderopvang_dec_2009__7_
Kinderopvang in de Regenboog in Herfelingen, het team van het Zonnetje Herne en de 10 erkende onthaalouders samen met schepen voor gezondheid en OCMW-voorzitter Carina Ricour - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ontvangst_kinderopvang_dec_2009__1_
Schepen Carina Ricour - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_ontvangst_kinderopvang_dec_2009__3_
Burgemeester Kris Poelaert - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_ontvangst_kinderopvang_dec_2009__10_
Schepen Ricour samen met Greta Tiels van vzw Landelijke Kinderopvang
 

De onthaalouders en de verantwoordelijken voor kinderopvang uit groot-Herne erkend door Kind & Gezin werden ontvangen op het gemeentehuis voor hun dagdagelijkse inzet voor de kinderen. Zowel gemeentebestuur als het OCMW erkennen het groot belang van kinderopvang in eigen gemeente. Als toemaatje kregen zij een extra jaarlijkse gemeentelijke subsidie toegezegd van 150 euro per onthaalouder en 1500 euro voor Zonnetje Herne.

De aangestelden voor de kinderopvang in de gemeentelijke basisschool de Regenboog in Herfelingen, het team van het Zonnetje Herne en de 10 erkende onthaalouders uit de gemeente mochten dan ook samen met burgemeester Kris Poelaert en schepen voor gezondheid en OCMW-voorzitter Carina Ricour het glas heffen op een meer dan geslaagd werkjaar. Zonnetje Herne en de onthaalouders zijn samen goed voor gemiddeld een dagelijkse opvang van zo’n 60 kinderen. Van de voor- en naschoolse opvang van de Regenboog genieten dagdagelijks zo’n 25 schoolgangertjes.
 
Zowel de burgemeester als de OCMW-voorzitter waren bijzonder opgetogen met de succesrijke werking van het amper 10 maanden oude kinderdagverblijf Zonnetje Herne. Tot groot genoegen van Erika Derauw en haar kinderverzorgsters wist schepen Ricour mee te delen dat Zonnetje Herne groen licht krijgt van Kind en Gezin voor de uitbouw met nog 4 plaatsen voor flexibele en occasionele kinderopvang. 
 
Greta Tiels, dienstverantwoordelijke van de vzw Landelijke Kinderopvang: “Maatschappelijke erkenning en respect voor de geleverde inspanningen zijn belangrijk voor alle zorgberoepen. Dat het gemeentebestuur hierin ook zijn rol opneemt kunnen we alleen maar toejuichen”.
 
Als blijk van waardering ontvingen alle onthaalouders een witte roos, een koopbon van 15 euro te verzilveren bij de kinderboetiek ’t Pajotterke en een rol gemeentelijke huisvuilzakken, een iets minder mooi ogend geschenk maar daarom niet minder nuttig.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief