HERNE – Kerst met een hart

C21

HERNE – Kerst met een hart

021
Rotaryclub Herne-Markvallei nodigt uit op een kerstdiner - Foto KOS
 

In De Egelantier in Herne nodigde Rotaryclub Herne-Markvallei voor de achtstekeer op rij minderbedeelden uit op haar jaarlijks Resto du Coeur. Bij die gelegenheid worden de genodigden niet alleen een voortreffelijk kerstdiner aangeboden en voorzien van een kleine attentie maar worden zij ook en vooral getrakteerd op een flinke portie  gezelligheid, warmte en sympathie.

“De feestdagen zijn voor onze serviceclub een uitgelezen periode om degenen  die het in onze maatschappij wat moeilijker hebben en die misschien geen kerstvreugde beleven ten dienste te staan. Ons jaarlijks kerstdiner viseert dan ook heel speciaal éénieder die zich eenzaam of uitgesloten voelt tijdens de feestdagen en hunkert naar wat aandacht en genegenheid” zegt voorzitter Theo Camphyn.
 
Via het  OCMW werden hoofdzakelijk minderbedeelde alleenstaanden die in deze feestperiode niet of weinig kunnen terugvallen op familie of vrienden aangesproken. “ Er zijn een veertigtal aangeschrevenen ingegaan op de uitnodiging. Het OCMW zorgde indien nodig voor vervoer. Hiertoe werden afspraken gemaakt met de chauffeurs van de minder mobiele centrale. Ook de schepenen boden hun diensten aan.
 
Naast de jaarlijkse Resto du Coeur steunt Rotary Club Herne ook de instellingen Okkernoot en Levensvreugde. Jaarlijks worden de bewoners van de rusthuizen  Sint Felix, De Zwaluw en Mater Dei bedacht met een geschenk en genieten ook ondermeer de verenigingen BiJeVa, NVSG en nieuw dit jaar De Valier in Affligem van een bijzondere tegemoetkoming.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief