HERNE - Steun aan minderbedeelden in Laken

C21

HERNE - Steun aan minderbedeelden in Laken

Editiepajot_centrum_h_cosyns_1_-_deschuyffeleer__1_
Marc Houdaert en Benny Paternoster - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_centrum_h_cosyns_lakes_-_deschuyffeleer__1_
Keurig gesorteerd in het centrum voor onderlinge hulp van Laken - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_centrum_h_cosyns_lakes_-_deschuyffeleer__11_
 
Deken_cosyns
Deken Herman Cosyns - Foto Deschuyffeleer
 
Ook dit jaar organiseerde Benny Paternoster uit Kokejane een inzameling van gebruikte kledij die hij net zoals de 15 vorige edities met veel enthousiasme eigenhandig aflevert in het centrum voor onderlinge hulp van Laken. Deken Herman Cosyns van de Onze-Lieve-Vrouwekerk aldaar en afkomstig uit de Waardestraat, is meer dan ingenomen met de jaarlijkse geleverde inspanningen.
 
“Het initiatief ontstond jaren geleden toen onze ex-dorpsgenoot Herman hier in Kokejane de jongelingen het Vormsel kwam toedienen”, zegt Benny. “Als wederdienst wilden de vormelingen zich dan ook inzetten voor de minderbedeelden in Laken, het meest noordelijke deel van Brussel en tevens de thuishaven van deken Cosyns. Dit extraatje aan engagement houdt reeds al die jaren de baan.”
 
“Al voor de 16de keer zorgen tal van kinderen, vrienden en kennissen samen met mij voor de inzameling van gebruikte kleren en schoeisel en ander primaire benodigdheden. De zending van vandaag, goed voor zo’n 15 m³, krijgt uiteraard door het barslechte en koude weer zeker een extra-dimensie” vertelt Benny. “Het leven van een handvol arme stakkers wat draaglijker maken is voor ons meer dan een stimulans om jaar in jaar uit met onze inzamelingen verder te doen”.
 
Omdat jaar na jaar de omvang van de inzameling alsmaar groter wordt kreeg Benny mettertijd hulp van de gemeente. Enerzijds kon gebruik gemaakt worden van de gemeentelijke loods voor het stockeren van de goederen en anderzijds werd vervoer ingezet om de vele zakken en pakken naar Laken te brengen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief