HERNE - Ann Naert is nieuwe gemeentesecretaris

C21

HERNE - Ann Naert is nieuwe gemeentesecretaris

Editiepajot_herne_secretaris_wissel_-_deschuyffeleer__27_
Links Ann Naert, Rechts Luc Deneyer, tussenin de voltallige gemeenteraad - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_herne_secretaris_wissel_-_deschuyffeleer__21_
Staande ovatie voor secretaris Luc Deneyer - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_herne_secretaris_wissel_-_deschuyffeleer__24_
Burgemeester Kris Poelaert met 2 gemeentesecretarissen - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_herne_secretaris_wissel_-_deschuyffeleer__29_
Vanaf Nieuwjaar wordt Ann Naert waarnemend secretaris in Herne - Foto Deschuyffeleer
 

Ann Naert wordt met Nieuwjaar de nieuwe waarnemende gemeentesecretaris. De gemeenteraad stelde haar daartoe aan. Zij komt in de plaats van Luc Deneyer die loopbaanonderbreking neemt. Afkomstig uit Brugge woont zij evenwel reeds jaren in de Aerebeek. Net zoals haar voorganger is zij juriste van vorming.

De nieuwe gemeentesecretaris was voorheen OCMW-secretaris in Halle. Zij ruilt dan ook de zachte sector van de kansarmen en zorgbehoevenden voor de harde sector van openbare werken, infrastructuur, belastingen en retributies en openbare veiligheid.
 
De toekomst blikt zij vol vertrouwen in. “Collega’s vinden dat ik de hoofdprijs heb binnengehaald. Secretaris worden in je eigen gemeente, overigens de mooiste van het Pajottenland, met het op één na best scorende gemeentebestuur van Vlaams-Brabant en met bovendien de beste burgemeester van de provincie” zegt Ann Naert.
 
De 50-jarige nieuwe secretaris vergelijkt haar rol met deze van een centrale middenvelder in een voetbalploeg. “Een gemeentesecretaris moet een brug zijn tussen het ambtelijk apparaat, de verdedigers, en de politieke mandatarissen, de scorende spitsen.” Met een goede technische bagage in combinatie met de vaste wil om samen doelen te bereiken en met de passie voor de lokale overheid, gaat zij trouwens vastberaden voor de weg van het overleg en de samenwerking, de overtuiging boven de weg van de confrontatie.
 
Haar nieuwe opdracht schrikt haar niet af. “Met alle ambities die er in de organisatie leven en met de engagementen die ik hier heb aangegaan weet ik de komende jaren goed wat te doen. Voor 2010 en de volgende jaren is mijn koffer al goed gevuld”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief