LIEDEKERKE – Meer info over project serviceflats

C21

LIEDEKERKE – Meer info over project serviceflats

Editiepajot_liedekerke_serviceflats_foto_jacky_delcour__1_
Foto's Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_serviceflats_foto_jacky_delcour
Foto's Jacky Delcour
 

De gemeente en het OCMW van Liedekerke organiseerden een informatievergadering aangaande de serviceflats (hoek Fabrieksstraat – Vrijheidsstraat). Dit eerste informatiemoment over dit nieuwe project was bedoeld om zowel omwonenden als kandidaat – huurders meer concrete informatie te verschaffen, daarnaast was er ook ruimte om vragen te stellen.

Tijdens dit informatiemoment kwamen de verschillende betrokken partners aan het woord. Allereerst werd het project ingeleid door de burgemeester Luc Wynant. Vervolgens lichtte een vertegenwoordiger (Sofie Putteman, projectleider) van de bouwheer Serviceflats Invest de plannen en bouwkundige kenmerken van de serviceflats toe. Zij zullen deze bouwwerken leiden en opvolgen van A tot Z. Hierna zal het gebouw worden overgedragen aan het OCMW van Liedekerke. Via deze uiteenzetting werden de eerste beelden getoond van hoe het gebouw er zal uitzien en kregen de mensen een idee van hoe een flat er binnenin zal uitzien. Na dit onderdeel werd er wat dieper ingegaan op de omgevingswerken rond het serviceflatgebouw door Pascal De Gijnst (dienst ruimtelijke ordening, gemeente Liedekerke). Vervolgens verschafte Liesbet Deraedt (projectmedewerker, OCMW Liedekerke) de kandidaat-huurders wat meer informatie omtrent de voordelen van wonen in een serviceflat, de te verwachten kostprijs, het huishoudelijk reglement, voor wie de serviceflats bestemd zijn en hoe de toewijzingsprocedure zal verlopen. Het slotwoord werd verzorgd door OCMW- voorzitter Johnny De Brabanter.
 
De gemeente en het OCMW van Liedekerke wensen zowel de omwonenden als de kandidaat-huurders goed te informeren. Zo zal men de senioren van Liedekerke steeds schriftelijk op de hoogte houden van nieuwe informatie en belangrijke beslissingen. Daarnaast zullen de omwonenden ook op de hoogte worden gehouden van eventuele mogelijke hinder tijdens de bouwwerken.
 
De bouwwerken starten in de maand augustus. Deze werken zullen ongeveer 16 maanden in beslag nemen en zullen dus eind 2011 voltooid zijn.
 
Geïnteresseerden in dit project kunnen ook een kijkje nemen op de website van de gemeente Liedekerke ( www.liedekerke.be ). Men zal hier de beelden van de serviceflats alsook de presentaties van dit infomoment publiceren.
 
Indien men nog meer informatie wenst rond dit project, dan kan men contact opnemen met Liesbet Deraedt (projectmedewerker OCMW Liedekerke, 053 64 55 58, liesbet.deraedt@liedekerke.be ).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2010
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief