LIEDEKERKE - Lions Ice Hockey Club wint tornooi U15

C21

LIEDEKERKE - Lions Ice Hockey Club wint tornooi U15

Editiepajot_liedekerke_hockeycllub_foto_jacky_delcour__3_
Foto's Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_hockeycllub_foto_jacky_delcour
Editiepajot_liedekerke_hockeycllub_foto_jacky_delcour__1_
 

Voor de tweede keer organiseerde Lions Liedekerke een ijshockeytornooi. Lions Ice Hockey Club won de finale met 2-1 van Leuven, als derde eindigde Valanciennes, en als vierde Maaseik.

Lions Liedekerke bestaat als ijshockeyvereniging al twee decennia. De seniorenploeg haalde in die periode al drie titels. Drie jaar geleden werd ook een eerste jeugdploeg opgericht in de U15-reeks. U15 staat voor onder 15 of jonger dan vijftien jaar. Een U15-ploeg bestaat uit spelertjes van 13 en 14 jaar. Toen ze van start gingen hadden ze nog een zeer jonge ploeg die amper klaar was voor de competitie. Intussen doen ze het zeer goed.
Vanaf dit seizoen heeft zich een tweede jeugdploeg toegevoegd : de U13 (dit zijn spelers jonger dan 13 jaar). Deze nieuwe, jonge groep barst van enthousiasme en energie. Hun jongste speler is 9 jaar. Een meisje, Laure, staat haar mannetje in de goal. Intussen heeft een tweede goalie het team vervoegd (Davy).
“Wij focussen in de eerste plaats op team spirit. De regels van de fairplay zijn heilig. IJshockey lijkt soms een ruwe sport, maar geweld wordt bij ons niet getolereerd”, aldus Regina Stappers, voorzitster van de club.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2010
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief