Cultuurprijzen LIEDEKERKE - Onze redacteur Jacky Delcour wint prijs "Culturele Animatie"

C21

Cultuurprijzen LIEDEKERKE - Onze redacteur Jacky Delcour wint prijs "Culturele Animatie"

Editiepajot_liedekerke_cultuurprijzen_01_tom_vierendeels
De genomineerden met staatsecretaris Schouppe, burgemeester, schepenen en voorzitter Cultuurraad - Foto's Tom Vierendeels
 
Editiepajot_liedekerke_cultuurprijzen_02_tom_vierendeels
Harmonie Kunst en Vermaak
 
Editiepajot_liedekerke_cultuurprijzen_03_tom_vierendeels
Marcel Vandroogenbroeck die drie prijzen in ontvangst mocht nemen
 
Editiepajot_liedekerke_cultuurprijzen_04_tom_vierendeels
Jacky Delcour, medewerker van Editiepajot en genomineerde in de categorie Culturele Animatie
 

Reeds voor de derde keer werden in Liedekerke de cultuurprijzen uitgedeeld. Deze worden geschonken door de Cultuurraad aan mensen die het afgelopen jaar op verscheidene culturele vlakken iets betekend hebben voor de gemeente. Het geheel werd afgewisseld met een muzikaal intermezzo door de Liedekerkse harmonie Kunst en Vermaak.

Medailles voor cutluurverdienste 2010
De spits werd afgebeten met het uitdelen van de medailles voor cultuurverdienste 2010. Deze waren voor personen uit het verenigingsleven en werden genomineerd door hun eigen achterban. Het was schepen van feestelijkheden, Johnny Van Droogenbroeck, die de medailles mocht uitdelen.
Een eerste medaille was voor de gemeentelijke harmonie Kunst en Vermaak, en in het bijzonder voor de muzikale bezieler en dirigent: Filip Couck.
Een volgende prijs ging naar Marcel Vandroogenbroeck. Hij hielp Okra groot worden en zet zich nog steeds belangloos inzet voor de vereniging. Daarnaast ontving hij in deze categorie nog een medaille voor zijn inzet bij het Gregoriaans koor Gaudemeamus.
Ook Albert Van Linthout mocht zijn prijs in ontvangst nemen. Hij zet zich achter de schermen van De Plesj Rockt volledig in voor het festival. Organisator Steven heeft nood aan zo’n mensen en daarom werd Albert genomineerd.
Bij toneelgroep De Motoen vonden ze het moment aangebroken om een culturele duizendpoot op het podium te zetten: Erwin De Brabanter.
Tot slot was het Phil Van den Borre die een medaille in ontvangst mocht nemen. Met zijn vereniging, Het Liedekerks Heemkundig Genootschap. Hij heeft zeven jaar lang onderzoek verricht om een databank van de burgerlijke stand van Liedekerke te creëren.
Cultuurprijzen 2010
Tot slot was het moment aangebroken om de hoofdprijzen van de avond uit te delen. Het gaat hier om individuen te lauweren zie zich in verscheidene facetten hebben ingezet voor de Liedekerkse kunst en cultuur. De prijzen werden uitgereikt door staatssecretaris Etienne Schouppe, burgemeester Luc Wijnant, schepen van cultuur Dorette Heymans en voorzitter van de cultuurraad Frank Daniëls.
De Cultuurprijs voor Volkskunst ging naar Monique Segers. Zij geeft al 25 jaar de handigheid van het kantklossen door aan de leden van de kantclub De Snufdooze.
De prijs voor Beeldende Kunst ging naar Jan Clement. In zijn atelier langs de Pamelsestraat heeft hij al menig sculpturen en schilderijen gemaakt die in de prijzen vielen in Vlaanderen en Brussel.
Raymond Sonck mocht de cultuurprijs van Heemkundig Onderzoek in ontvangst nemen. Hij heeft samen met zijn echhtgenote Andrea en de eerder vernoemde Phil Van den Borre onderzoek verricht naar de Liedekerkse burgerlijke stand tussen 1800 en 1910.
Een hele bende mocht het podium bestijgen om de prijs Jong Talent in ontvangst te nemen. Deze ging naar leerlingen van de muziekacademie, meer bepaald uit de richting jazz- en pop, Marie Bouillon, Rani Arys, Lennert Krijn, Briger Asselman, Mattias Geeroms, Nele Kintaert. Zij staan onder leiding van leraar Stijn Covents.
De volgende prijs, de Cultuurprijs voor Podiumkunsten, ging naar Erwin De Brabanter. Hij heeft al vele hoofdrollen weten te bemachtigen in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij ook lid van De Motoen.
De voorlaatste prijs, die voor Culturele Animatie, ging naar Jacky Delcour. Steeds ziet men hem in het straatbeeld om mensen te helpen of zaken in goede banen te leiden. Daarnaast kennen we hem ook als redacteur bij uw internetkrant Editiepajot. Wij wensen hem dan ook proficiat met deze prijs.
Tot slot werd nogmaals Marcel Vandroogenbroeck gelauwerd. Hij kreeg de prijs voor Culturele Verdienste. Dit maal wegens zijn grote inzet bij tal van verenigingen in het Liedekerks kunst- en cultuurleven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2010
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief