LIEDEKERKE - Dag van de Armoede

C21

LIEDEKERKE - Dag van de Armoede

Editiepajot_liedekerke_werelddag_tegen_armoede_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_werelddag_tegen_armoede_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_werelddag_tegen_armoede_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 

In verband met de “Dag van de Armoede” zette het Sociaal Huis de deuren open met een getuigenis over “Leven in armoede”, een videoreportage, maar ook met een fototentoonstelling over leefloon en huisvesting: “Armoede achter de deur”.

OCMW-voorzitter Johnny De Brabanter lichtte er volgende initiatieven toe: de schoolkansenpas en de ontwikkeling van een vrijetijdspas in Liedekerke.
Johnny De Brabanter: “Binnen onze Dienst Sociale zaken zijn er dat 11 meer bepaald: Sociaal Loket, Leefloon, Tewerkstelling, Rusthuizen, Budgetbeheer, Vreemdelingen & Vluchtelingen, Lokaal Opvang Initiatief, Huisvesting, Lokale Adviescommissie, Financiële Hulp en Dringende Steun”.
“Binnen onze Dienst Lokaal Sociaal Beleid zijn dat de volgende 9: Sociaal Loket, Service Flats, Poetshulp, Mantelzorgpremie, Warme maaltijden, Sociale Voordelen, Verwarmingstoelage, Integratie en Lokaal Dienstencentrum Dit alles aangevuld met onze Financiële Dienst, onze Lokale Partners als DOLIE, PISAD en de Interlokale Vereniging Regionaal Woonbeleid”.
“Sinds het schooljaar 2008-2009 beschikt onze Dienst Lokaal Sociaal Beleid eveneens over een 10de cluster voornamelijk de schoolkansenpas. Dit is een initiatief van de Federale Overheid ter bevordering van de maatschappelijke participatie en de culturele en sportieve ontplooiing van de gebruikers binnen de dienstverlening van het Sociaal Huis. Verscheidenheid in cultuur en wederzijds respect kan alleen maar een meerwaarde betekenen voor onze lokale leefgemeenschap. Daarom promoten wij sterk de kennis van het Nederlands. Taal belegt immers in sociaal kapitaal. Taal is dé sleutel tot participatie, participatie leidt tot integratie en integratie verzekert tewerkstelling”, aldus Johnny De Brabanter.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2010
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief