LIEDEKERKE – Traditioneel klasconcert

C21

LIEDEKERKE – Traditioneel klasconcert

Editiepajot_liedekerke_klasconcert_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_klasconcert_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_klasconcert_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 

Woensdag was het weer tijd voor het traditioneel klasconcert van de pop- en jazzensembles onder leiding van Stijn Convents.

Beginnende ensembles zetten er hun eerste stapjes op het grote podium van het Gemeenschapscentrum Het Koetshuis in Roosdaal. Ook de gevorderde ensembles of 'combo's' gaven er weer het beste van zichzelf. Toen het publiek dacht dat het concert zou eindigen had Stijn nog een verrassing in petto. Een absolute primeur, namelijk een gloednieuw ensemble dat werd voorgesteld. Onder de studenten van Stijn bevonden zich een vijftal jonge dames. Een pianiste, een bassiste, een drumster, een gitariste en een zangeres. Vijf talentvolle dames die naast hun individueel instrumentvak ook het vak 'pop- en jazzensemble' dienen te volgen. Deze vijf straffe madammen werden door Stijn in één ensemble samengevoegd en dan krijg je een pop/rockformatie die op zich een unicum is maar vooral ook een formatie van formaat. Daarbij komt dat deze vijf dames elk goed hun instrument of stem beheersen. Hun eerste concert was meteen een schot in de roos. De lichten werden gedimd en na een intromuziekje ging het podiumdoek open en uit de spots verschenen vijf jonge dames die er meteen een ferme lap op gaven. Een sterke prescence, strak samenspel en dat alles werd zeer goed gesmaakt door het publiek.
Het klasconcert is een filiaal van de academie August De Boeck van Asse in Liedekerke. In Liedekerke kunnen de volgende opleidingen gevolgd worden: Notenleer, instrumenten, slagwerk, piano, klarinet, gitaar, elektrische gitaar, samenspel, dwarsfluit, orgel, viool, ensemble, koper.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2010
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief