LIEDEKERKE – Inburgeringscoaching

C21

LIEDEKERKE – Inburgeringscoaching

Inburgeringscoaching_p200

Inburgeringscoaching is er voor inburgeraars in Liedekerke die al een beetje Nederlands spreken en graag met hun vragen en nieuwsgierigheid terecht kunnen bij een vrijwilliger. En inburgeringscoaching is er voor alle Liedekerkenaren die nieuwe mensen willen leren kennen, hun gemeente willen tonen, een steentje willen bijdragen aan de integratie van nieuwe inwoners.

Bij inburgeringscoaching ontmoet je elkaar gedurende zes maanden. Tijdens de ontmoetingen praat je Nederlands en zoek je samen antwoorden op vragen over het leven in Liedekerke. Hoe werkt de post? Waar kan je oude meubels kwijt? Hoe werkt een oudercontact op school? Welke organisaties zijn actief in onze gemeente? Welke feesten vieren Vlamingen en hoe? Vinden inburgeraars de ingrediënten voor hun favoriete maaltijd uit hun land van herkomst? Waar? ...
Deelnemen?
Als je wil deelnemen ontmoeten we je graag voor een gesprek. We vragen naar je interesses, of je liever op stap wil gaan met een man of vrouw, ....
Daarna stellen we je aan elkaar voor en helpen we je op weg. In januari is er een feestelijk ontmoetingsmoment voorzien in het Sociaal Huis waar je andere deelnemers leert kennen.
Vanaf dan kies je zelf wanneer je opnieuw afspreekt met elkaar. Je ontmoet elkaar dan ongeveer tweewekelijks. Je bepaalt samen wat je wil doen. Op stap in de wijk, gezellig praten bij een kopje thee of koffie, samen naar de bibliotheek, de markt, een wijkfeest, ... Regelmatig vragen we hoe de samenwerking loopt. We nodigen je ook uit om op enkele tijdstippen ervaringen uit te wisselen. Met vragen kan je steeds bij ons terecht.
Aan het einde van het traject sluiten we af met een feest. Inburgeringscoaching is gratis. Iedereen die goed Nederlands praat kan deelnemen als coach. Als je wil kan je ook bijvoorbeeld per twee instappen.
Meer informatie:
Majida Bellal
telefoon: 03 230 03 33 of 0470 10 60 57
majida.bellal@vormingplus.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief