LIEDEKERKE – Film- en acteertweedaagse

C21

LIEDEKERKE – Film- en acteertweedaagse

Editiepajot_liedekerke_kinderen_acteren_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_kinderen_acteren_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_kinderen_acteren_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 

Donderdag en vrijdag werd er in Liedekerke een film- en acteertweedaagse georganiseerd. Het thema: “Soap up your life”. Er waren tien enthousiaste deelnemers. Hun leeftijd schommelde tussen de 12 en de 15 jaar oud.

Eerst en vooral maakten ze kennis met heel wat termen en uitdrukkingen die worden gebruikt bij het filmen (vb. cast, crew, perch, location hunter, cadrage, enz.). Ook leerden ze de drie fasen kennen die je doorloopt bij het maken van een film, nl. de preproductie, de productie en de postproductie.
Eerst verzorgden ze de preproductie = het voorbereidende werk voor je tot het draaien van de film/soap komt. Achteraf (=de productie) gingen de 10 meisjes zelf met de camera aan de slag en leerden ze echte beelden schieten, onder begeleiding van een professional.
Ze filmden op verscheidene locaties in het centrum van Liedekerke en maakten hun eigen Soap-Aflevering. Ze toverden zichzelf om in echte Drama-queens en legden een flinke dosis creativiteit aan de dag. In de loop van volgende week verzorgt lesgever Johan de postproductie en zal hij de beelden monteren. Achteraf wordt de zelfgemaakte Liedekerkse Soap op Youtube geplaatst.
Enkele reacties van Amy, Febe en Laura:
"Het maken van onze eigen soap was echt heel leuk." Ook het gezelschap is TOP! Je maakt hier veel andere vrienden.
Onze uiteindelijke Soap-aflevering wordt buiten gefilmd, op verschillende locatie in het centrum, zoals het park, de school, op straat, in de Heeren van Liedekerke, enz.
We leerden niet alleen acteren, maar ook filmen met een echte camera, regisseren, ... We mochten ons ook verkleden, schminken, .. Écht DE MAKS."
 "Wij vinden het ook echt leuk dat er eens een activiteit wordt aangeboden voor onze leeftijd (12-16 jaar)! Wij hopen echt dat er nog zo een activiteiten worden georganiseerd."
Ziezo, je kan dus duidelijk afleiden dat de meisjes zeer enthousiast zijn. Als een echt professioneel team boksten zij hun eigen Soap-Aflevering in elkaar.
In de toekomst zou ik vanuit de Jeugddienst een echte Tienerwerking willen opstarten, want tot nu toe werden er tijdens de schoolvakanties enkel activiteiten georganiseerd voor kids tot 12 jaar. Voor de 12+'ers was er tot nog toe geen aanbod. Deze eerste tieneractiviteit was absoluut een schot in de roos. In de toekomst zullen er dus zeker meer tieneractiviteiten komen.
Tieners mogen zelf ook altijd ideeën en/of suggesties voor Workshops doormailen naar jeugd@liedekerke.be  of via de Facebookpagina van Jeugddienst Liedekerke.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2011
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief