Zaterdag 23 mei heropening van de markt in LIEDEKERKE

C21

Zaterdag 23 mei heropening van de markt in LIEDEKERKE

Circulatieplan___3_ab
Een circulatieplan wordt voorbereid. Foto's Jacky Delcour
 
Liedekeksemarkt_35_
Liedekeksemarkt_29_
Circulatieplan__2_ab
 

Niet iedere gemeente beschikt over drie pleinen waarop de markt kan doorgaan. Daarom zullen de drie pleinen ingezet worden voor de markt aanstaande zaterdag. Zo kan de  social distancing.  Het aantal kramen moet wel beperkt worden tot vijftig maar vrijwel elke marktkramer zal een plaatsje hebben in het centrum van de gemeente. Op het Gemeenteplein komt alle voeding, op het warandeplein komen. Groenten, fruit, bloemen en planten en kleding, lederwaren e.a. komen op het kerkplein. opticien komen marktkramers die bloemen, planten, groenten en fruit aanbieden. Zowel vandaag als morgen worden een circulatieplan ingezet. 

Voornaamste aandachtspunt bij dit plan is dat bezoekers zo veel mogelijk afstand van elkaar kunnen houden. “Daarom zullen er ook geen marktkramen in de Stationsstraat staan”, weet  PatrickAsselman.  “In de winkels daar moet ook afstand gehouden worden, met mogelijke wachtrijen tot buiten.”

“Bezoekers zullen per deel een traject moeten volgen”, vervolgt de schepen. “Er worden in- en uitgangen voorzien. Nu zaterdag zal ik samen met onze gemeentewachten, verschillende ambtenaren, misschien ook andere leden van het schepencollege en agenten van de politiezone TARL aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. We voorzien ook voldoende ontsmettingsmiddelen. Mondmaskers voor de bezoekers zijn niet verplicht, maar we raden het wel aan.”

Nog een regel: aan een hamburger- of wafelkraam mag je niet blijven staan. Een hamburger dien je dus mee te nemen of op te eten tijdens het wandelen.

De uren van de markt blijven voorlopig ongewijzigd. Naast iedereen een plaats geven moet er ook extra voorzieningen voor elektriciteit voorzien worden. Daarvoor doen we een beroep op Jacky Delcour. Sanitair voorzien we ook, maar alleen voor de marktkramers aangezien de horeca gesloten is. Het wordt een test zaterdag en we zien hoe het loopt. Als er verbetering kan aangebracht worden dan zal dat de week nadien zeker gebeuren.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert/Marc Colpaert | 20 dec 2022

archief