Zaterdag werd de LIEDEKERKse zaterdagmarkt opnieuw opgestart

C21

Zaterdag werd de LIEDEKERKse zaterdagmarkt opnieuw opgestart

2020-05-23_heropening_van_de_markt__07_ab
De heropening van de markt. Foto's © Jacky Delcour
 
2020-05-23_heropening_van_de_markt__09_ab
2020-05-23_heropening_van_de_markt__14_ab
2020-05-23_heropening_van_de_markt__21_ab
 
2020-05-23_heropening_van_de_markt__70_ab
 

Om de toewijzing van de standplaatsen in goede banen te leiden, waren het gemeentepersoneel, waaronder ook de gemeenschapswachten, en de politiediensten al vroeg in de weer. 

Zij hadden tijdens de week bovendien al heel wat inspanningen geleverd om een circulatieplan uit te werken zodat zowel de veiligheid van de bezoekers als die van de marktkramers gegarandeerd zou kunnen worden. Daarbij zorgde Jacky Delcour ook voor de nodige extra elektriciteitsvoorzieningen. 

 

De markt was namelijk verdeeld over drie pleinen, dewelke telkens voorzien waren van een in- en uitgang, waarbij het te volgen circulatieplan duidelijk werd aangegeven met pijlen. Zo was het voor de bezoekers eenvoudig om de juiste richting te volgen zodat ook de nodige afstand gerespecteerd kon worden. Onder toezicht van de politie werd dit zeer goed opgevolgd. 

 

Voor de klanten was het verademing dat zij, na twee maanden, opnieuw hun gebruikelijke marktbezoek konden hervatten. "Het onderling weerzien van marktkramers en hun klanten, stemde ons allen zeer tevreden", aldus Jean-Paul De Backer. 

 

De klanten vonden zo hun weg terug naar de wekelijkse markt om, na lang uitkijken, opnieuw hun boodschappen te kunnen doen bij hun vertrouwde marktkramers. 

 

Hoewel de marktkramers zelf ook zeer tevreden zijn over de heropstart van de markt, heerste er toch een gemengd gevoel over de verdeling van de plaatsen. Zelf hadden ze het liever gezien dat de food en non-food kramen meer door elkaar verdeeld werden over de drie pleinen in de plaatst van een strikte scheiding tussen de verschillende artikelen. 

 

 

Het gemeentebestuur en de marktkramers zullen dit dan ook in de komende week samen evalueren om de vastgestelde pijnpunten op een constructieve manier aan te pakken en te verbeteren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert/Marc Colpaert | 20 dec 2022

archief