LIEDEKERKE - Vlaamse Overheid steunt taalstimulerende leesomgevingen voor 4 Liedekerkse basisscholen

C21

LIEDEKERKE - Vlaamse Overheid steunt taalstimulerende leesomgevingen voor 4 Liedekerkse basisscholen

Lezen_op_schhol__003_ab
 

Lezen, leesbevordering, taalstimulering en vooral leesplezier: het zijn begrippen die Bibliotheek Liedekerke, en bij uitbreiding Gemeente Liedekerke, nauw aan het hart liggen. Daarom diende Bibliotheek Liedekerke, naar aanleiding van de projectoproep van de Vlaamse overheid ‘Lezen op school’, een projectaanvraag met bijhorende subsidieaanvraag in. Het ingediende project werd goedgekeurd en heeft als doel de 4 Liedekerkse lagere scholen te ondersteunen in het uitrollen van leesbevorderende activiteiten. Verschillende studies tonen aan dat kinderen die graag lezen meestal bétere lezers worden en op termijn een succesvollere (lees)loopbaan ontwikkelen.

 

Concreet zal het project, dat de voorlopige werknaam ‘Leesfun op de speelplaats’ kreeg, hippe leeszones met zitbanken en (ingebouwde) boekenkastjes op de speelplaatsen van de 4 lagere scholen voorzien. De aangeboden collecties zijn taalstimulerend, inclusief (ook voor moeilijke lezers, bijvoorbeeld) en voor de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Het geheel wordt uitgewerkt door een nog aan te werven educatief medewerker. Hij of zij zal eerst peilen naar de noden van de leerkrachten en samen met hen aan de slag gaan om tonnen leesplezier te bezorgen aan de Liedekerkse schoolkinderen.

 

Bedoeling is dat er een educatief traject wordt opgebouwd op de scholen rond het project zodat het project zich duurzaam kan verankeren.

 

Voor de realisatie van het project ontvangt Gemeente Liedekerke een subsidie van 98 800 euro, verdeeld over 2 school-/werkjaren, 2020-2021 en 2021-2022. Gemeente Liedekerke is nog op zoek naar een halftime medewerker die het verschil wil maken in het Liedekerkse leeslandschap en eenbruggenbouwer tussen de bibliotheek en de scholen kan zijn. Meer info i.v.m. de vacature vind je hier:

 

https://www.liedekerke.be/nieuws/vacatures-educatief-medewerker-‘lezen-op-school’

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief