MERCHTEM - Provinciale Subsidie voor Ginder-Ale project

C21

MERCHTEM - Provinciale Subsidie voor Ginder-Ale project

Ginder-ale

Provincieraadslid Fons Heyvaert wist ons te vertellen dat de Bestendige Deputatie van de provincie Vlaams-Brabant onlangs beslist heeft om een subsidie van 12 271 EUR toe te kennen aan het Merchtemse gemeentebestuur. Deze subsidie wordt toegekend in het kader van de versterking van de handelskernen en het gemeentelijk detailhandelbeleid.

Door het opstellen van een detailhandelplan en het uitvoeren van een handelsversterkend project – in casu – de opmaak van de plannen voor de vernieuwing van de Ginder-Ale site – verkrijgt het Merchtemse gemeentebestuur een niet onbelangrijk bedrag van het provinciebestuur. Aanleiding voor het indienen van deze aanvraag was de vraag van het gemeentebestuur om de site van de Ginder-Ale te ontwikkelen als een gemengd woongebied. De ontwikkeling stuit op de huidige gewestplanbestemming (industriegebied), die conflicteert met de onmiddellijke omgeving. Door de provincie werd een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) voorbereid om een herbestemming van het gebied mogelijk te maken. Hierdoor worden tevens de gepaste planologische voorwaarden gecreëerd en worden ook de nodige randvoorwaarden opgelegd aan de ontwikkeling van deze site.
 
Het gemeentebestuur zal nu in onderling overleg met de projectontwikkelaars de globale planopties verder kunnen uitwerken en de ruimtelijke programmatorische mogelijkheden verfijnen.
 
Door het feit dat de site zijn oorspronkelijke functie heeft verloren, bieden zich ongekende’ mogelijkheden aan om opnieuw de relatie van de gebouwen met de omgeving te versterken. Dit kan onder meer gebeuren door het opwaarderen van de Kattestraat als onderdeel van de lokale handelsas en het vergroten van de openheid tussen de brouwerijgebouwen en de Kattestraat. Tevens kunnen verder de niet bebouwde delen toegankelijk gemaakt worden in een netwerk van publieke ruimten binnen de dorpskern.  Bij de verdere ontwikkeling van de plannen moet wel het behoud van de eigenheid van de brouwerijgebouwen voorop staan.
 
Het is nu voor dit kernversterkend initiatief dat het provinciebestuur bovenvermelde subsidie wenst toe te kennen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief