MERCHTEM - Matige opkomst voor eerste zwerfvuilactie van de kindergemeenteraad

C21

MERCHTEM - Matige opkomst voor eerste zwerfvuilactie van de kindergemeenteraad

Zwerfvuilactie_merchtem

De opkomst was niet erg groot voor de zwerfvuilactie van woensdag, wat een initiatief was van de kindergemeenteraad. Zij stelden tijdens de vergaderingen dit jaar meermaals de vraag om een dergelijke zwerfvuilactie te organiseren. Alle leden van de kindergemeenteraad ontvingen per post een uitnodiging waarin ze werden aangespoord om klasgenootjes, vriendjes en broers of zussen mee te brengen.

Op het containerpark kregen de kinderen het verplichte fluo veiligheidsvestje aan. Aangezien de vooropgestelde straten er zeer proper bij lagen, zijn ze met z'n allen naar Steenberg getrokken. De oriëntatietafel op Steenberg is een toeristische trekpleister voor fietsers en wandelaars. Er werden hier maar liefst 6 zakken met zwerfvuil gevuld. Deze zwerfvuilactie werd begeleid door schepen van jeugd (Ella De Neve), Kim Sarens (verantwoordelijke kindergemeenteraad tot juni 2008) en Katrien Legroux (jeugdconsulente en vanaf september 2008 verantwoordelijke voor de kindergemeenteraad). Na afloop kregen de kinderen een drankje aangeboden door het gemeentebestuur.

De ouders van de aanwezige kinderen vinden het een zeer mooi initiatief en hopen dat deze actie volgend jaar opnieuw kan plaatsvinden. “Naar volgend jaar toe doen we extra inspanning om deze actie beter te promoten en bekend te maken door bijvoorbeeld langs te gaan in de scholen.” aldus de initiatiefnemers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief