MERCHTEM - Ludieke actie tegen woordbreuk van gemeentebestuur

C21

MERCHTEM - Ludieke actie tegen woordbreuk van gemeentebestuur

Editiepajot_merchtem_multifunctionelezaal_foto_steven_walravens
 

Zaterdagnamiddag voerden de Merchtemse CD&V-N-Va-afdeling een ludieke actie in Merchtem centrum. Omdat het gemeentebestuur woordbreuk pleegt in verband met de bouw van een multifunctionele zaal op het sportcomplex van den Dooren werd actie gevoerd. Een heuse rouwstoet – inclusief begrafenisondernemer van dienst - Willy Verspecht - trok men vanaf de huidige gemeentelijke fuifzaal op de Varkensmarkt richting sportcomplex op den Dooren (vlak naast het kerkhof).

“Symbolischer kan het niet” alsdus gemeenteraadslid Joris Verspecht, die samen met een aantal jongerenbewegingen in Merchtem deze actie had voorbereid. Ook fractieleider Fons Heyvaert en CD&V-voorzitter Frank Meysman verwijten het huidige bestuur van een weinig consequente houding. “De bouw van een multifunctionele zaal wordt niet alleen al sinds 2008 aangekondigd, bovendien wijzigt het schepencollege voortdurend zijn plannen. Eerst ging deze zaal ingeplant worden op de Reedijk, vervolgens op de Varkensmarkt, vandaar ging het richting Ginder-Ale-complex en vervolgens naar het sportcomplex op den Dooren. Van al deze beloftes komt uiteindelijk niets in huis en worden de plannen voor de bouw van een multifunctionele zaal opgegeven” aldus de actievoerders.

De stoet, bestaande uit verschillende sympathisanten en bestuursleden, werd begeleid door de raadsleden Mieke Abbeloos, Hilde Dehaene, Gaspard Graind’Orge, Frank Meysman , Joris Verspecht, Fons Heyvaert en OCMW-raadslid Nicole Andriessens. Pastoor van dienst was gemeenteraadslid Joris Verspecht.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief