MERCHTEM - Drinken de Goden Duvel ?

C21

MERCHTEM - Drinken de Goden Duvel ?

Editiepajot_merchtem_drinken_de_goden_duvel_foto_steven_walravens

Binnenkort staat het Merchtems Volkstheater, naar jaarlijkse gewoonte, weer op de planken. Dit najaar werd er gekozen voor een volkse komedie in vier bedrijven van de hand van Bruno Timp, “Drinken de Goden Duvel?”.

Op de plaats van de regisseur vinden we Frans Broothaerts terug die inmiddels geen onbekende meer is voor het Merchtems Volkstheater. Hij regisseerde eerder al hun ”Prinselijke problemen” en “De nonnen van Navarone”. De hele ploeg is druk in de weer met de voorbereidingen. Het resultaat zal u kunnen gaan bewonderen op 31 oktober, 1 en 2 november in de Parochiezaal “ ’t Vijverdal” te Merchtem.
  
Drinken de Goden Duvel
 
In een klein (rustig?) dorpje zwaait de pastoor de plak. Maar hij is niet bij iedereen even geliefd.
Het plaatselijke parochiehuis wordt uitgebaat door Stella Stommels. Ze wordt hierin bijgestaan door haar echtgenoot Cesar, een leraar op rust die herstellende is van een hartkwaal. Ze wonen er samen met hun afgestudeerde dochter Elleke, ongehuwde moeder van Jeroeneke.
De pastoor zou echter liever een andere uitbater in zijn etablissement zien, zo’n jonge ongehuwde moeder, dat hoort toch helemaal niet. Hij heeft zelfs al een nieuwe kandidate om de boel over te nemen, mevrouw Waerzeggers, maar daar zal Stella zich niet zo gauw bij neerleggen.
Hun niet al te positieve gevoelens ten opzichte van de pastoor worden gedeeld door enkele vaste klanten. Zo hebben we eerst en vooral Willem de Boey, bijgenaamd de zwijger. Hij kan niet spreken, maar laat geregeld zijn stem horen wanneer het nodig is. Daarvoor maakt hij gretig gebruik van bierkaartjes. Daarnaast zijn er ook nog de vriendinnen Janneke en Frieda die regelmatig de boel onveilig komen maken. Ze verblijven allebei in het vluchthuis van de pastoor. Janneke is nog niet helemaal verlost van haar (ex-) echtgenoot en hij komt haar dan ook geregeld lastigvallen in het parochiehuis. Soms loopt de situatie zelfs zodanig uit de hand dat de politie erbij geroepen moet worden.
Op een dag komt er ‘hulp’ vanuit onverwachte hoek. Een zeker Theo verschijnt in het café. Niemand weet wie hij is of waar hij vandaan komt. Het enige wat ze met zekerheid kunnen zeggen is dat hij niet vies is van een Duveltje, hij zit dan ook niet altijd even nuchter aan de toog. En toch is er iets eigenaardigs met hem aan de hand. In al zijn zotte zattepraat beweert Theo dat hij eigenlijk God is. De lokale bewoners denken er elk het hunne van. De meesten zijn er van overtuigd dat deze zatlap zo zot als een achterdeur is.
Tussen al de hilarische, gevaarlijke, vijandige maar toch ook romantische toestanden door lijkt het wel alsof enkele bovennatuurlijke krachten zich met het gebeuren komen moeien.
Is deze zot gewoon ladderzat? Of is deze zatte zot dan toch God?
 
Ga het bekijken op vrijdag 31 oktober om 20.00 uur (deuren om 19.15 uur), zaterdag 1 november om 20.00 uur (deuren om 19.15 uur) en
Zondag 2 november om 15.00 uur (deuren om 14.15 uur)
 
Kaarten in hemelse voorverkoop: 6 euro
Kaarten bij de Duvel zelf: 8 euro
Niet genummerde plaatsen reserveren op nummer  0484/62.06.41 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2008
Steven Walravens
Repro Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief