MERCHTEM - Installatie kindergemeenteraad

C21

MERCHTEM - Installatie kindergemeenteraad

Editiepajot_merchtem_kindergemeenteraad_foto_katrien_legroux
 

Schepen van jeugd Ella De Neve nodigde op dinsdag de kandidaatjes van het vijfde en zesde leerjaar uit voor de installatie van de kindergemeenteraad. De kindergemeenteraad wordt per schooljaar samengesteld uit leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van alle basisscholen uit onze gemeente. De verkiezing van kinderburgemeester gebeurt met een beurtrol zodat iedere Merchtemse school eens de kans krijgt om een kinderburgemeester af te vaardigen. Voor dit jaar heeft Timo Blyaert (foto) van De Plataan alvast in eer en geweten gezworen dat hij zijn taak als kinderburgemeester zo goed mogelijk zal uitvoeren.

De kinderschepenen voor 2008 zijn: Simon Blontrock (Ten Bos), Gerben Fiesack (Sint-Donatus), Nick Pauwels (Ter Dreef) en Johannes Van der Poel (Rinkeling).
 
De kindergemeenteraad werd eind 2003 opgericht met de bedoeling kinderen uit het lager onderwijs de kans te geven hun wensen en problemen kenbaar te maken aan de beleidsverantwoordelijken. Tevens biedt dit project kansen aan kinderen om te leren overleggen, oplossingen te zoeken voor concrete problemen, voorstellen uit te werken, in het openbaar te spreken, vergaderingen te leiden, … en geeft het hen de mogelijkheid om inzicht te verwerven in het functioneren van een gemeentebestuur.
 
Een aantal thema’s waar de nieuwe kindergemeenteraad wenst aan te werken zijn: de veiligheid, het skatepark, de samenwerking tussen de verschillende scholen, aandacht voor fietsen, de speeltuin in Brussegem, sportmanifestaties, toneel en dans, parkeermogelijkheden aan de scholen, ... Heel wat mooie projecten waaraan heel wat tijd zal worden gewijd tijdens de maandelijkse vergaderingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2008
Katrien Legroux
Katrien Legroux
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief