OPWIJK/ MERCHTEM/ BRUSSEL -Pelgrimstocht voor vertrouwen op aarde

C21

OPWIJK/ MERCHTEM/ BRUSSEL -Pelgrimstocht voor vertrouwen op aarde

Editiepajot_logo_taizé___klein

Op het einde van dit jaar, van 29 december 2008 tot 2 januari 2009, strijken meer dan twintigduizend jongeren uit heel Europa in Brussel neer. Ze zullen deelnemen aan de “Pelgrimstocht voor vertrouwen op aarde”.

Opwijk en Peizegem liggen in de onthaalzone rond de Heizelvlakte. De parochiefederatie zoekt gastgezinnen om die jongeren gedurende vier nachten onderdak te bieden. Twee vierkante meter volstaat, want de jongeren brengen een slaapmat en -zak mee.
 
 
Heel het gebeuren gaat uit van de oecumenische broedergemeenschap van Taizé, een dorpje in het Franse Bourgondië, waar al tientallen jaren lang jonge christenen van over heel de wereld elkaar ontmoeten in gesprek, zang en gebed. Jaarlijks organiseert die broedergemeenschap in een Europese stad een jongerenontmoeting, die in het teken staat van verzoening en toenadering. Na 30 edities mag Brussel die unieke kans grijpen.
De parochiefederatie Opwijk is al begonnen met de plaatselijke voorbereiding van de jongerenontmoeting. Maandag 3 november staat er een Taizé-avond op het programma. Deze avond staat open voor iedereen en er zijn geen verplichtingen. Wie gastgezin wil worden of hieromtrent nog met twijfels zit, zal tijdens deze avond alle nodige informatie krijgen. Maar ook wie liever geen jongeren te slapen legt, zal heel wat opsteken over Taizé en de jongerenontmoeting in Brussel. Want iedereen kan op vele manieren meedoen.
Een broeder of vrijwilliger van de gemeenschap van Taizé zal op de info-avond aanwezig zijn. Na een introductiefilm worden bij een drankje alle mogelijke vragen beantwoord. De Taizé-avond begint om 19u met een korte ontmoeting in zang en gebed in de OLV-Onbevlektkerk te Peizegem en wordt vervolgd in de zaal van “Ons Parochiehuis” (Nieuwbaan 69, Peizegem-Merchtem).
(Info: Sabine Arnould, Onthaal.Taize@federatie-opwijk.be ).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief