Toch bouwmisdrijven in MERCHTEM ?

C21

Toch bouwmisdrijven in MERCHTEM ?

Editiepajot_merchtem_fons_heyvaert_foto_steven_walravens

Het Agentschap Inspectie RWO (Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed) Vlaams-Brabant is afgestapt in Merchtem om de nodige vaststellingen te doen in verband met een bouwovertreding. Dit keer gaat het om de Bedrijfsgebouwen ZEB en Torfs langsheen de Brusselsesteenweg. 

Sinds de opening van 2 “winkels” langsheen de Brusselsesteenweg is de verkeerssituatie er erg onveilig geworden. Niet alleen de toegang tot het containerpark langsheen de Koeweidestraat, maar ook de inplanting van deze 2 nieuwe winkels zorgt voor heel wat ongemakken. Buurtbewoners hadden al eerder geklaagd over de verkeersonveilige toestand. 

Ook op politiek vlak werd al gebakkeleid over het ten onrechte afleveren van een bouwvergunning aan beide handelszaken. Volgens CD&V-N-VA-fractieleider en provincieraadslid Fons Heyvaert is het schepencollege van Merchtem nogal “gul” geweest met het afleveren van een vergunning voor beide vestigingsplaatsen. Volgens Heyvaert is dit gebied ter hoogte van de Brusselsesteenweg bestemd voor industriële of ambachtelijke bedrijven en zeker niet voor winkels of detailhandelszaken, zoals ZEB en Torfs wel degelijk zijn.

“Strikt genomen kunnen in het BPA Industriezone nr. 9 (Brusselsesteenweg)  enkel industriële of ambachtelijke bedrijven ingeplant worden. Ook complementaire dienstverlenende bedrijven ten behoeve van andere industriële bedrijven kunnen daar gehuisvest worden” stelt Heyvaert. 

Een aantal Merchtemse handelaars hebben eerder tegen de recente inplantingen hun opmerkingen en bedenkingen geformuleerd. Uiteindelijk is ook de bouwinspectie zich met deze zaak gaan moeien en werd nu een proces verbaal opgesteld tegen beide bedrijven. Volgens Heyvaert stelt ‘bouwinspectie’ duidelijk dat de afgeleverde vergunning niet werd nageleefd en dat op het gelijkvloers wel degelijk sprake is van een verkoopsruimte en winkels en niet van een “showroom – magazijn” zoals oorspronkelijk werd gesteld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief