MERCHTEM protesteert hevig tegen vernauwen Grote Molenbeek

C21

MERCHTEM protesteert hevig tegen vernauwen Grote Molenbeek

Editiepajot_gemeente_merchtem
(Repro Editiepajot)

Gisterenavond heeft de VMM op de Merchtemse GECORO de plannen toegelicht ivm een ‘vernauwing’ op de Grote Molenbeek . Deze vernauwing, op grondgebied Steenhuffel-Londerzeel, zou worden aangebracht om huidige overstromingsgebieden in Londerzeel DROOG te maken bij hevige en/of langdurige regenval. Mooi natuurlijk voor de getroffenen van ‘destijds’ in Londerzeel , maar een nachtmerrie voor de inwoners van Breestraeten en Terlinden en Langevelde (Merchtem) die door de ingreep op de Molenbeek met de voeten in het water komen te staan.

De Merchtemse GECORO heeft de plannen unaniem ‘verdronken’ en weggestemd.

Reden te meer is dat Merchtem, Londerzeel en Wolvertem-Meise op het kabinet van Gedeputeerde Monique Swinnen , een drietal weken geleden, hebben ingestemd om RUILVERKAVELING ‘Merchtem, Londerzeel,Wolvertem’ een nieuwe opstart te geven. De ruilverkavelingsplannen van 2001 , werden reeds van onder het stof gehaald en op het Vlaams gewest is 7.3 miljoen euro voorzien om deze plannen te realiseren. De totale oppervlakte gaat over 1.500 hectare, ongeveer 500 hectare per gemeente.

Het is dan ook absurd nu een ‘kleinschalig’ project (met zeer grote gevolgen voor de wateroverlast), trachten te realiseren, terwijl die wateroverlast veel beter in een groot ‘totaalconcept’ kan worden bekeken.

Merchtem is graag bereid mee te denken aan oplossingen om Steenhuffel en Londerzeel te vrijwaren van wateroverlast , maar de beek juist over de gemeentegrens afklemmen , nee, dat is er ‘over’.

De waterkeringsmuur op de Veilingbaan zorgt trouwens al voor meer dan genoeg wrevel bij onze betrokken inwoners!

VMM steek uw tijd en energie in realistische voorstellen , in een totaal concept, en zorg dat ook onze Merchtemnaren op het droge blijven.

Eddie De Block , interpellant op de GECORO (voor de stemming)dd 18/02/2009.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2009
Steven Walravens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief