OPWIJK - Minister Geens op de Sint-Pauluspaardenprocessie

C21

OPWIJK - Minister Geens op de Sint-Pauluspaardenprocessie

Vlaggen_processie

Voor de 116° keer is er Sint-Pauluspaardenprocessie te Opwijk en dit nu ZONDAG 24 JUNI 2018  (15 uur) met heel nieuwe groepen, verschuivingen van groepen, kampioenen trekpaard, wereldkampioen fanfare en de processie wordt afgerond met de prachtige rijdende beiaard van de Hanswijkprocessie Mechelen bespeeld door oud-Opwijkenaar en befaamd orgelist, Kristiaan Van Ingelgem.

 

Eregasten op deze 116° editie van de processie is de prior van de Grimbergse abdij, JOHAN GOOSSENS, tevens dienstdoende pastoor van Humbeek en de minister van Justitie KOEN GEENS.

In de processie zijn er diverse praalwagens te bewonderen (dankzij de wagenploeg onder leiding van Albert De Vis), om en bij de 1.000 figuranten, talrijke paarden, verzorgde kledij en grimage, muziek en dans, maar centraal staat de hulde aan de patroon van Opwijk, Sint-Paulus met voorstelling van zijn leven : “Van Saulus tot Paulus”.


Nieuw zijn de WERELDKAMPIOEN KON. FANFARE RUMOLDUSZONEN uit Humbeek, het KONINKLIJK JEUGDMUZIEKKORPS ONZE-LIEVE-VROUWECOLLEGE VAN OOSTENDE, de SPEKTAKELGROEP VREDON AALST met choreografie en dus de RIJDENDE BEIAARD MECHELEN.


Blikvangers zijn zeker de trekpaarden met kampioensallure : Belgisch Kampioen Trekpaard hengst 2017 MAX VAN SCHEMERSHOEK, eigendom van Johan Vereertbrugghen uit Opwijk. Uit Erpe-Mere komen de winnaars 3 zwartschimmel Belgisch Trekpaard 2017 : JUTTA VAN ’T ZEVENKOOT, KATRIEN VAN ’T VALEIHOF EN ORPHA VAN DE BOUWHOEVE. (eigenaars gebroeders Chris en Danny De Graeve).


Na de processie is er voor alle deelnemers een “verbroederingsfeest” op de binnenkoer van dit Hof ten Hemelrijk. Deze wordt opgeluisterd door de Rumolduszonen Humbeek.


De toegang tot de omloop is gratis. Men kan zich wel een mooie brochure aanschaffen.


Op vrijdag 22 juni om 18u30 uur wordt aan de Sint-Pauluskapel (hoek Sint-Paulusbaan-Nanovestraat-Hulst) een openluchtmis opgedragen. Deze kapel wordt door de buren trouwens kunstig met bloemen versierd op zondag 24 juni, want de processie gaat langs deze kapel.


De misviering wordt opgeluisterd door het gemengd koor ‘Forever Young’.


Voorganger is pastoor-deken Guido Moeys.


Op de processiedag zelf, zondag 24 juni, zijn er in de namiddag bezoeken voorzien om 17 en 18 uur aan de monumentale Sint-Pauluskerk onder leiding van van vrijwilligers van ‘t Opwijks Gemeentearchief.


Middagrondleidingen (13.30 of 14 u.) zijn mogelijk voor geïnteresseerde groepen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief