OPWIJKse cultuurprijs voor kunst in lege huizen

C21

OPWIJKse cultuurprijs voor kunst in lege huizen

Kunst_in_lege_huizen

Ieder jaar tijdens de Guldensporenviering in Opwijk wordt een cultuurprijs uitgereikt en (eventueel) een nieuwe dorpsdichter aangesteld.

 

Het was al voor de veertiende keer dat er een cultuurprijs is toegekend. De prijs zelf is deze keer een kunstwerk van Kris De Plecker Hij maakte voor de gemeente tevens het werk ‘Humulus Lupus’ op het Europaplein.

 

De cultuurprijs wordt toegekend aan een persoon of een vereniging die de uitstraling van de gemeente op cultureel vlak bevordert.

 

Steeds worden er drie genomineerden voorgesteld en nadien volgt een stemming in de cultuurraad zelf.

De eerste genomineerde was de Nijverseelse toneelkring De Bloeiende Wijngaard, die reeds in 2008 de prijs kreeg ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag. De kring ontstond in de schoot van de KWB van Nijverseel.

 

Tweede genomineerde was Willy Segers, duivel-doet-al in Droeshout, voorzitter van ondermeer toneelkring Sterrenregen, het jongerenkoor Forever Young, het jaarmarktcomité Droeshout en het Sint-Pauluscomité, dat jaarlijks de Sint-Pauluspaardenprocessie organiseert. Hij is sinds kort tevens Grootmeester van de Orde van het Gulden Masker.

 

De uiteindelijke laureaat werd ‘Kunst in Lege Huizen’. Hiermee geeft het initiatief de plaatselijke kunstenaars de kans naar buiten te komen en combineert kunstbeleving met het sociale aspect, kortom een laagdrempelige “kunstbeleving”, weet initiatiefnemer Tom Bosman te melden..


Een nieuwe dorpsdichter werd er niet gevonden en dus  blijft Lieve Maes deze taak verder vervullen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief