Werkonderbreking bij Logistics TERNAT (Carrefour)

C21

Werkonderbreking bij Logistics TERNAT (Carrefour)

Editiepajot_ternat_werk_neerleggen_02_foto_guido_van_cauwelaert
Personeelsvergadering in de refter van Logistics Ternat. - Foto Guido Van Cauwelaert
 
Editiepajot_ternat_werk_neerleggen_01_foto_guido_van_cauwelaert
Luc Van de Wiele en Stijn Van Wemmel van het ABVV voor de ingang van Logistics Ternat. - Foto Guido Van Cauwelaert
 

De werknemers van Logistics Ternat legden vandaag op vraag van het gemeenschappelijk vakbondsfront een uur het werk neer. Ze vragen aan hun werkgever duidelijkheid over de toekomst van hun bedrijf. Luc Van de Wiele van het ABVV en Jef Borremans van het ACV spraken het aanwezige personeel toe.

In 2005 kwamen de logistieke diensten van Carrefour in handen van Kuehne + Nagel , een internationaal logistiek bedrijf. Dat richtte drie aparte BVBA's op voor de depots van Nijvel, Kontich en Ternat. Ternat Logistics verzekert de bevoorrading van de hypermarkten van Carrefour. De twee andere bedrijfjes die van de andere winkels van de groep. In 1983 werkte er nog 1000 man in Ternat, vandaag nog 270. De werknemers die van Carrefour over kwamen hielden hun oude werkvoorwaarden. Door CAO 32bis worden alle loon- en arbeidsvoorwaarden mee overgenomen. De nieuw aangeworven werknemers vallen onder CAO 226, Paritair Comité van de Internationale Handel, Vervoer en Aanverwante Bedrijfstakken, en hebben minder interessante arbeids- en loonvoorwaarden.
 
De gebouwen waarin Logistics Ternat zijn activiteiten uitvoert zijn eigendom van Vastgoedgroep Redevko, die ze verhuurt aan Carrefour, die ze op zijn beurt ter beschikking stelt van Logistics Ternat, dat een dienstverleningscontract heeft met Carrefour tot 1 juli 2010. Zolang dar contract niet vernieuwd is blijft het personeel in onzekerheid over de toekomst. Als het bedrijf, in afspraak met Carrefour, de boel wil opdoeken dan moet het dus ten laatste op 1 maart rekenschap afleggen aan de ondernemingsraad, zegt Luc Van de Wiele van het ABVV. Dat staat zo bepaald in de "Wet Renault". Maar zolang wil het personeel niet wachten. Zij vragen nu duidelijkheid van Kuehne + Nagel en Carrefour. Daarom deze actie. Die ongetwijfeld wordt vervolgd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 dec 2009
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief