TERNAT - Grof huisvuil wordt alleen nog opgehaald na verwittiging

C21

TERNAT - Grof huisvuil wordt alleen nog opgehaald na verwittiging

Grof_huisvuil_p200

Het gemeentebestuur van Ternat brengt een verregaande hervorming aan in haar systeem van het ophalen van grof vuil. Vanaf deze zomer zal het grof vuil alleen nog maar worden opgehaald nadat men zich op voorhand heeft ingeschreven. De Ternattenaren zullen daartoe vier keer per jaar de kans krijgen. Per ophaalbeurt zal men tien euro moeten betalen.

Vorig jaar werd de ophaling  van het grof vuil in Ternat al grondig gewijzigd. Tot in 2008 werd het grof vuil vier keer per jaar opgeladen, in elke straat en in onbeperkte hoeveelheden. Vorig jaar werd er nog maar één keer – in september - opgehaald. Het Ternatse gemeentebestuur zag zich tot deze forse ingreep verplicht omdat de hoeveelheid grof vuil dat tot in 2008 werd opgeladen immense proporties had aangenomen.
 
Maar het Vlaamse Uitvoeringsplan Huishoudelijke Afvalstoffen ging regelrecht in tegen deze maatregelen. Dat plan legt immers op dat het grof vuil minstens vier keer jaar moet worden opgehaald. Maar die verplichting leidt er onvermijdelijk toe dat er weer ontzaglijke hoeveelheden grof vuil op de stoep zullen komen te staan zodat de kostprijs weer torenhoog zal oplopen. En die rekening moet per slot van rekening door alle inwoners van Ternat – ongeacht hoeveel vuil ze meegeven – betaald worden.
 
Daarm voert Ternat het systeem in van “ophaling grof vuil op afroep” waarbij het principe geldt van “de vervuiler betaalt”. Op die manier wil het Ternatse gemeentebestuur bewerkstellingen dat de kosten op een eerlijke manier gedragen worden door diegene die het afval aanbiedt. Dit principe moet er ook toe leiden dat de inwoners nog beter gaan sorteren.
 
De huisvuilophaling wordt in Ternat opgedeeld in vier sectoren (zie afvalkalender). Voor de sectoren 1 en 4 zal de eerste ophaling van het grof vuil gebeuren op 29 juni, de tweede op 24 augustus, de derde op 5 oktober en de vierde op 7 december. Voor sector 2 zijn de data: 6 juli, 31 augustus, 12 oktober en 14 december. Voor sector drie zijn de vastgelegde data 13 juli, 7 september, 19 oktober en 21 december.
 
Inschrijven op voorhand om de afhaalcamion aan huis te doen langs komen is verplicht op de milieudienst van Ternat, tel. 02-583 04 32. Inschrijvingen worden genoteerd tot twee dagen voor de datum van ophaling. Er mag maximaal vier kubieke meter vuil worden meegegeven en een betaalkaart kost tien euro per beurt. De betaalkaarten kunnen gekocht worden in het containerpark en bij de rekendienst op het gemeentehuis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2010
Ludo Van Der Cammen
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief