TERNAT lanceert als eerste de Rode Rem op zonne-energie

C21

TERNAT lanceert als eerste de Rode Rem op zonne-energie

Verkeerslichten_p200

Sinds enige tijd is de gemeente Ternat op zoek naar een middel om bestuurders alert te maken voor de snelheidsproblematiek in en rond schoolomgevingen waar je maar 30km/u mag rijden.

Vaak zijn sensibiliseren en het plaatsen van snelheidsinformatieborden niet voldoende om de snelheid naar beneden te halen en kan een gemeente niet onmiddellijk de weg heraanleggen of aanpassen.
Net hierom ging de dienst mobiliteit van de gemeente Ternat samen met burgemeester Ronald Parys en schepen van mobiliteit Luc Wachtelaer op zoek naar een veilige en duurzame oplossing. Dit vond zij in het project van de firma Krycer, waarbij zaakvoerder Kristof Certyn, zelf Ternattenaar, al geruime na dacht over het combineren van signalisatie en ecologie.
Krycer ontwikkelde een verkeerslicht op zonne-energie, dat detecteert wanneer de wagen te snel komt aangereden en onmiddellijk een verkeerlicht in werking stelt. De tijd die bestuurders willen winnen door te snel te rijden, verliezen zij door te moeten vertragen en wachten aan het verkeerslicht.
De gemeente Ternat heeft als eerste in België beslist om dit systeem te plaatsen aan het centrum voor kinderopvang ’t Breugelkind en basisschool Horizon in de Keizerstraat. De school en ‘t Breugelkind zijn gelegen in een zone 30, maar deze snelheidsbeperking wordt echter zeer slecht nageleefd. Het is dan ook een ideale plaats om de Rode Rem op zonne-energie uit te testen.
TECHNISCH FICHE
Een geavanceerde snelheidsradar meet de snelheid van alle aankomende voertuigen dit tot op een instelbare afstand tot maximum 250m.
Indien de weggebruiker zich aan de snelheidslimiet houdt knippert de oranje onderste lamp van het verkeerslicht en kan de weggebruiker kan gewoon verder rijden.
Indien de weggebruiker de maximale snelheid overschrijdt springt het verkeerslicht op rood voor een tiental seconden (instelbare tijd). Na deze tijd kan de weggebruiker zijn weg verderzetten.
Het verkeerslicht heeft als doel om de weggebruikers te laten vertragen op plaatsen met een verhoogd risico op ongevallen of op een weg waar er veel te snel wordt gereden.
Soortgelijke systemen bestaan reeds maar Krycer is er als eerste in geslaagd om het systeem volledig autonoom te laten werken op zonne-energie zonder aansluiting op het stroomnet.
Dit heeft als groot voordeel dat de installatie vlugger kan gebeuren, het systeem op plaatsen kan geïnstalleerd worden waar geen stroomnet beschikbaar is en dit alles ook tegen een lagere kostprijs dan een traditioneel verkeerslicht aangesloten op het stroomnet.
De gemeente Ternat heeft als eerste in België beslist om dit systeem te plaatsen aan het centrum voor kinderopvang ’t Breugelkind en basisschool Horizon in de Keizerstraat.
De school en ‘t Breugelkind zijn gelegen in een zone 30, maar deze snelheidsbeperking wordt echter zeer slecht nageleefd.
Het is dan ook een ideale plaats om de Rode Rem op zonne-energie uit te testen.
Krycer bvba stelt het systeem gedurende 9 maanden gratis ter beschikking van de gemeente Ternat. Na 9 maanden zal een evaluatie gebeuren van het geïnstalleerde systeem.
De maatschappelijke zetel van Krycer bvba is gevestigd in Ternat en zij beschouwen het dan ook als een uitgelezen kans om als bedrijf bij te dragen aan de veiligheid in onze gemeente. Het productgamma van Krycer bestaat onder andere uit snelheidsinformatieborden (preventieve snelheidsradars), verkeersanalyse toestellen, elektronische verkeersborden en grafische led-displays op aanhangwagen die gebruikt worden voor o.a. verkeerscampagnes.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024

archief