TERNAT - Afbraak deel gemeentehuis en oud-kleuterschool beëindigd

C21

TERNAT - Afbraak deel gemeentehuis en oud-kleuterschool beëindigd

Editiepajot_ternat_afbraak_gemeentehuis_en_kleuterschool_foto_ludo_van_der_cammen
Het al sinds lang vertrouwde beeld naast en achter het Ternatse gemeentehuis werd door de afbraak drastisch veranderd. - Foto © Ludo Van Der Cammen
 

In Ternat is de afbraak van een deel van het huidige gemeentehuis en de vroegere kleuterafdeling van gemeenschapsschool Horizon beëindigd. Deze afbraak was nodig om plaats vrij te maken voor de bouw van een nieuw gemeentelijk administratief centrum met bibliotheek. Het al sinds lang vertrouwde beeld naast en achter het Ternatse gemeentehuis werd door de afbraak drastisch veranderd (zie foto).

De afbraak werd gerealiseerd door het bekende sloopbedrijf De Meuter, uit het eigenste Ternat overigens. De slopingswerken verliepen vlot en duurden drie weken. Tijdens de verwijdering van ondergrondse funderingen deden er zich twee onvoorziene incidenten voor. De afbraakmachine doorboorde een ondergrondse aardgasleiding waarvan niemand die bij de werken betrokken was het bestaan kende. Daarna dook er een alweer ondergrondse stookolietank op die al tientallen jaren buiten gebruik was maar waarin nog altijd 7.000 liter stookolie zat.
De werken voor de nieuwbouw gaan binnenkort – in ieder geval nog deze zomer – van start. Voorzien is dat de bouw en afwerking van het administratief centrum en bibliotheek ongeveer twee jaren in beslag zal neemt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2012
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief