Start openbare onderzoeken TERNAT, Tielt-Winge en Kampenhout-Sas

C21

Start openbare onderzoeken TERNAT, Tielt-Winge en Kampenhout-Sas

Julien_dekeyser_2011_b_p200
Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening (ep)

De provincie Vlaams-Brabant start een openbaar onderzoek voor haar ruimtelijk uitvoeringsplannen 'Specifiek economisch knooppunt Ternat', 'Bijzonder Economisch knooppunt Kampenhout-Sas' en 'Concentraties grootschalige kleinhandel-fase 1'.

Voormalige IKEA-site Ternat kan aangepakt worden
Op 13 maart keurde de provincieraad van Vlaams-Brabant de voorlopige vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan 'Specifiek Economisch Knooppunt Ternat' goed.
'We willen hiermee in de eerste plaats de reconversie van de voormalige IKEA-site mogelijk maken', zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening. 'Een reorganisatie van de site biedt ruimte voor nieuwe ontwikkelingen binnen de bestaande bedrijvenzone van circa 10 ha'.
Van 26 april tot en met 25 juni 2012 loopt het openbaar onderzoek naar dit PRUP. Iedereen kan de plannen gaan inkijken op het gemeentehuis van Ternat en in het provinciehuis in Leuven.
Op dinsdag 15 mei vindt om 20 uur een gratis informatieavond over dit plan plaats in CC De Ploter, Kerkstraat 4 te Ternat.
Ruimte voor grootschalige kleinhandel
Op 13 maart keurde de provincieraad van Vlaams-Brabant de voorlopige vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan 'Concentraties grootschalige kleinhandel-fase 1' goed.
'Het plan 'Concentraties grootschalige kleinhandel' biedt een oplossing voor de historische gegroeide concentratie van grootschalige kleinhandelsvestigingen op de voormalige IKEA site in Ternat en op het 'Gouden Kruispunt' in Tielt-Winge', zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening. 'Het plan legt tevens voorwaarden op voor de ontwikkeling van de sites. Vooral de gevolgen voor de mobiliteit zullen aangepakt worden'.
Van 26 april tot en met 25 juni 2012 loopt het openbaar onderzoek naar dit PRUP. Iedereen kan de plannen inkijken op het gemeentehuis van Ternat en Tielt-Winge en in het provinciehuis in Leuven.
Dit plan zal eveneens aan bod komen op de informatieavond van dinsdag 15 mei in Ternat. Daarnaast vindt op maandag 21 mei om 20 uur een gratis informatieavond over dit plan plaats in GS De Maere, Leuvensesteenweg 187, Tielt-Winge.
Kampenhout-Sas krijgt uitbreiding bedrijventerreinen
Op 13 maart keurde de provincieraad van Vlaams-Brabant de voorlopige vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan 'Bijzonder Economisch knooppunt Kampenhout-Sas' goed.
'We willen hiermee onze beleidsintenties verankeren voor de bedrijvenzones rond Kampenhout-Sas', zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening. 'Zo voorziet het plan een uitbreiding van de bestaande bedrijventerreinen in Kampenhout met 20 ha voor regionale en 5 ha voor lokale bedrijvigheid'.
Van 26 april tot en met 25 juni 2012 loopt het openbaar onderzoek naar dit PRUP. Iedereen kan de plannen inkijken op het gemeentehuis van Kampenhout en Boortmeerbeek en in het provinciehuis in Leuven.
Op dinsdag 5 juni vindt om 20 uur een gratis informatieavond over dit plan plaats in de bedrijvensite te Boortmeerbeek, Leuvensesteenweg 352.
Bezwaren indienen
Indien men opmerkingen wil plaatsen bij een PRUP kan men een bezwaarschrift indienen tegen ontvangstbewijs op gemeentehuis van Ternat, Kampenhout of Boortmeerbeek of op het provinciehuis, Provincieplein of per aangetekende brief aan de provinciale commissie ruimtelijke ordening (PROCORO), Provincieplein 1, 3010 Leuven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief