Kortparkeren in TERNAT

C21

Kortparkeren in TERNAT

Kortparkeren_2012_p200

Over pakweg veertien dagen wordt aan het spoorwegstation van Ternat en aan de kerk van Sint-Katherina-Lombeek kortparkeren ingevoerd. De parkeervakken zijn al netjes en bijzonder opvallend in het felgroen geschilderd. “Volgens sommige mensen té opvallend, zo wordt hier en daar blijkbaar gezegd, maar ik kreeg tot dusver van de handelaars alleen maar positieve reacties precies omdat de speciale parkeervak net zo opvallend zijn”, zegt schepen voor mobiliteit en waarnemend burgemeester Luc Wachtelaer.

Vooral aan het station van Ternat is het overdag haast nooit mogelijk om “normaal” te parkeren. Alle plaatsen worden er van ’s morgens tot ’s avonds ingenomen door de treinpendelaars. De klanten van de handelaars kunnen bijna niet anders dan zich even fout te parkeren om hun boodschappen te doen Volgens de handelaars uit de stationsbuurt dan ook hoog tijd dat het Ternatse gemeentebestuur ingrijpt.
En dat gebeurt nu ook. Aan het station van Ternat komen er twintig groengekleurde parkeervakken die alleen voor kortparkeren – hier maximaal een uur – voorbehouden zijn. Aan de kerk van Sint-Katherina-Lombeek zijn er 14 kortparkeerplaatsen voorzien en hier mag maximaal een half uur worden geparkeerd. Het gebruik van de blauwe parkeerschijf is verplicht en legt de maximumparkeertijd op.
Let wel: het systeem van kortparkeren wordt maar officieel vanaf het moment dat de daaraan gekoppelde verkeersborden er ook staan. Dat moet volgens schepen Luc Wachtelaer over veertien dagen gebeurd zijn.
De handelaars aan het station zullen niet langer in de Statiestraat zelf kunnen parkeren. Op de parking aan de Lombeekweg worden er 20 parkeervakken in het oranje geschilderd en hier zullen alleen nog handelaars met een speciale parkeerkaart mogen staan. Er komen ook nog 3 oranje parkeerplaatsen op de Statiestraat aan het voetbalterrein, nog eens 3 langs de Assesteenweg en ook 3 in de Dreef.
Ook de mindervaliden worden niet vergeten. Voor hen worden er in het blauw geschilderde parkeervakken voorbehouden: 3 aan het station, 3 aan de Lombeekweg en 3 aan de kerk van Lombeek.
Waar het gebruik van de blauwe parkeerschijf verplicht is, krijgen de buurtbewoners een bewonerskaart waarmee ze onbeperkt in tijd mogen parkeren. “Omdat er grote aanpassings- en wegenwerken aangekondigd worden in de stationsbuurt krijgen de blauwe zonebewoners voorlopig maar één bewonerskaart maar later worden het er dat zeker twee”, meldt Luc Wachtelaer.
“Gewone” gebruikers van de Ternatse blauwe zones mogen er maximaal twee uur lang parkeren en het gebruik van de parkeerschijf is verplicht tussen 9 en 18 uur, behalve op zon- en feestdagen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2012
Ludo Van Der Cammen
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief