TERNAT - Vossen niet neerschieten

C21

TERNAT - Vossen niet neerschieten

Editiepajot_ternat_vosje
 

Vogelbescherming Vlaanderen tegen vraag burgemeester rovende vossen neer te schieten De anti-vossen-kippenren is de oplossing. Ternat heeft net zoals omliggende gemeenten last van kippen rovende vossen. Door de milieuambtenaar werd voorgesteld om vangkooien te plaatsen voor de vossen. Maar dat zou te gevaarlijk zijn omdat vossen dragers zijn van een voor de mens levensbedreigende lintworm. De burgemeester wilde daarom de jagers de vossen laten neerschieten. Maar Vogelbescherming Vlaanderen is daar tegen. De anti-vossen-kippenren is de oplossing.

Vossen neerschieten heeft geen zin zegt Vogelbescherming Vlaanderen. Van zodra een vos wordt geschoten, zal het lege territorium snel worden ingenomen door een nieuwe vos die voorheen niet over een territorium beschikte.
 
Vogelbescherming Vlaanderen heeft ook in Oost-Vlaanderen Bos & Groen al verzocht de jacht op de Vos onder geen beding vroeger te openen dan 1 september. Het huidige jachtbesluit voorziet trouwens alleen maar een afwijking ten behoeve van het natuurbehoud. Er is volgens Vogelbescherming Vlaanderen slechts één oplossing om te beletten dat vossen nog kippen, eenden, ganzen of ander gedomesticeerd pluimvee zouden roven, nl. de dieren een beter (nacht)hok geven zodat de Vos er niet meer bijkan.
 
De vereniging droeg meteen de oplossing aan: de anti-vossen-kippenren. Op de website www.vogelbescherming.be  schreef Alain De Wilde uit Nederhasselt in het 'Gastenboek/Forum':
 
"Ik hou zelf al jaren een aantal (+/- 40) kippen, samen met een 6-tal schapen, op 70 are, rondom afgezet met betonpaal en -plaat met draad van 1,20 m. In totaal ongeveer 1,7 m hoog, en een degelijk hok waar de kippen 's nachts een metertje van de grond zitten. Behalve 2 maal iemand zijn Jack Russel's die tussen draad en plaat op de weide kwamen, heeft er nog nooit iets een kip komen doden. Ondertussen heb ik onderaan een halve meter kippengaas gespannen zodat er niets meer doorkan. Ik woon ongeveer 5 km van Herzele in Nederhasselt... Voor een vos slechts een uitstapje. En wat die vos betreft, veel hangt af van de nonchalance van de kippeneigenaar of hij die kan komen pakken of niet".
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2008
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022

archief