TERNAT - Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

C21

TERNAT - Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Dsc_0409
De nieuwe gemeenteraadsleden (hier Kathleen Platteau) leggen de eed af in handen van de oude voorzitter (Dielens). - Foto's © Guido Van Cauwelaert
 
Dsc_0401
Grootvader Jean - Laizn - De Backer kijkt toe hoe zijn kleindochter zijn taak overneemt. - Foto's © Guido Van Cauwelaert
 
Dsc_0413
Taelemans, het jongste gemeenteraadslid van het land, is de kleindochter van gewezen schepen Jean - Laizn - De Backer. - Foto's © Guido Van Cauwelaert
 
Dsc_0432
De nieuwe voorzitter, Jean Dooms, krijgt al direct wat telwerk te doen bij de verkiezing van de ocmw-raadsleden. Elk gemeenteraadslid heeft daarvoor zes stemmen uit te brengen. - Foto's © Guido Van Cauwelaert
 
Hpim2394
De schepenen leggen de eed af in handen van nieuwbakken voorzitter Jean Dooms : hier Luc Wachtelaer.
 
Dsc_0425
De schepenen leggen de eed af in handen van nieuwbakken voorzitter Jean Dooms : hier Guido Van Cauwelaert.
 

Woensdagavond werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Dat gebeurde in de polyvalente zaal van CC De Ploter. De vergaderingen vinden daar plaats tot het nieuwe administratief centrum naast het oude gemeentehuis klaar is. De oude raadszaal werd afgebroken om plaats te ruimen voor de nieuwbouw.

Op de agenda enkel formele administratieve punten. Zo moesten eerst alle nieuwe raadsleden de eed afleggen en moest er een nieuwe voorzitter van de raad worden aangeduid: dat werd gewezen schepen Jean Dooms. Ook de nieuwe schepenen, Luc Wachtelaer, Jozef Borremans, Guido Van Cauwelaert, Armand Van Malderen en Kathleen Platteau moesten de eed afleggen. Burgemeester Ronald Parys legde vorige week reeds de eed af in handen van de provinciegouverneur. Marc Faes zal pas na zijn verkiezing tot OCMW-raadsvoorzitter deel uitmaken van het schepencollege.

Voor de geheime stemmingen voor de verkiezing van de ocmw- en de politieraadsleden had de secretaris deze keer echte stemhokjes laten plaatsen. De jongste gemeenteraadsleden, Antoinette Taelemans en Rutger Belsack, moesten  - zoals de wet het voorschrijft - samen met de voorzitter de uitgebrachte stemmen tellen. Voor de politieraad werden ze evenwel vervangen door Astrid Roeges en Geert De Feyter, omdat ze zelf kandidaat waren.

Voor het OCMW werden Jean Trembloy en Diethard Vanderheyden (sp.a-groen+), Jean De Backer, Marc Faes, Sandra De Nil en Chantale Denuit (LVB), Roland De Feyter, Marieke Segers en Dirk De Roeck (CD&V), De Vos en Rony De Backer (NV-A-VOLT) aangeduid.

In de politieraad van de zone TARL zullen Fred Dielens (Volks), Gunther De Smet (CD&V), Taelemans, Belsack en Holsters (LVB) zetelen voor de gemeente Ternat.

Tenslotte nam de gemeenteraad nog kennis van de besissing van NV-A-VOLT om als naam van de gemeenteraadsfractie gewoon NV-A te nemen. De gewezen Vlaams Belang-gemeenteraadsleden De Backer en Schelfhout die enkele maanden voor de verkiezingen hun fractie tot VOLT omdoopten worden dus NV-A'ers. De verkozenen van CD&V-Volks blijven bij hun naam, net als LVB en sp.a-groen+.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2013
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief