TERNAT : Grote belangstelling voor Openbedrijvendag Testo

C21

TERNAT : Grote belangstelling voor Openbedrijvendag Testo

Editiepajot_ternat_testo_foto_tom_vierendeels
 
Editiepajot_ternat_testo_foto_tom_vierendeels__1_
Editiepajot_ternat_testo_foto_tom_vierendeels__2_
Editiepajot_ternat_testo_foto_tom_vierendeels__3_
Editiepajot_ternat_testo_foto_tom_vierendeels__4_
 

Misschien heeft u zondag wel een bedrijf bezocht op deze Openbedrijvendag, traditiegetrouw op de eerste zondag van oktober. Eén van de bedrijven uit de regio die haar deuren openden was Testo België, in het industriepark van Ternat.

Testo is gespecialiseerd in het fabrikeren van draagbare, elektronische meetapparaten. De research en ontwikkeling gebeurd bij Testo AG te Duitsland, in het Zwarte Woud. Wereldwijd telt deze gigant 1500 werknemers.
Vijfentwintig van hen zijn gevestigd in het nieuwe gebouw in Ternat. Testo België is de verdeler van de meetapparaten in België en het Groothertogdom Luxemburg. De productgroepen van Testo België zijn gasanalyse, draagbare meettoestellen, meetsystemen, infrarood. Daarnaast hebben ze ook nog een eigen herstel- en kalibratiedienst. Dit wil zeggen dat ze zelf de toestellen controleren, herstellen en kalibreren. De doelgroepen zijn voornamelijk voeding, industrie en HVAC (verwarming, ventilatie en Airconditioning).
 
In 1985 stampte gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Van Der Kelen, samen met zijn vrouw Leen Borremans het bedrijf uit de grond, in de Schapenbaan in Wambeek. Daar werkten ze met 25 werknemers, verdeeld over drie gebouwen.
Van Der Kelen wil echter tegen 2015 de omzet van zijn bedrijf verdubbelen. Daarom heeft hij 2,2 miljoen euro geïnvesteerd in de aankoop van een nieuw pand in de Industrielaan 19. Dit kantoorgebouw heeft een oppervlakte van 1100 m² en biedt voldoende ruimte voor bureaus en de technische dienst. De visie die Jean-Pierre heeft, na het verdubbelen van zijn omzet, is het verhogen van het aantal werknemers naar 35. Deze doelstellingen wil hij behalen binnen de komende zeven jaar.
In de oude gebouwen aan de Schapenbaan komt een opleidingscentrum, Testo Acadamy genaamd. Deze zou ten laatste 2010 af moeten zijn. Van Der Kelen gaat nu wel al starten met de Acadamy in het nieuwe gebouw om in te lopen. In de Acadamy krijgen gebruikers van een meettoestel een opleiding meettechnieken zodat ze deftig met hun materiaal kunnen werken.
De gedelegeerd bestuurder is zeer fier op het slagen van de nieuwe locatie. 'We werkten al professioneel, maar de professionele uitstraling is nog vergroot met dit gebouw.'
 
Vorig jaar bestond de gigant Testo vijftig jaar. De bedoeling was om dan vijftig nieuwe producten op de markt te brengen. Het eerste was een thermische camera. Hiermee begaf Testo zich voor het eerst op de markt van de thermografie. De laatste nieuwe innovatie is het Saveris meetsysteem. Dit is een uniek draadloos registratiesysteem waarmee men temperatuur kan meten, documenteren en alarmeren indien de temperatuur niet goed is. Dit jaar heeft het systeem de Baanbreker en Innovation award gewonnen op de Horeca Expo. De naam Saveris is gepatenteerd door Testo en bevat de woorden safe en veritas (waarheid). Saveris is gericht op de voedingsindustrie, musea, bibliotheken, archieven, farmaceutische industrie en hospitalen.
 
Jean-Pierre wou vooral deelnemen aan deze Openbedrijvendag om de bevolking van Ternat en Wambeek kennis te laten maken met Testo. Dit omdat veel mensen uit Wambeek zelfs niet wisten wat er zich 23 jaar lang afspeelde in het bedrijf. Ook om de buren uit Wambeek te bedanken voor hun jarenlange verdraagzaamheid voor het bedrijf.
Alle bezoekers kregen in de ontvangstruimte een welkomstwoord door de bedrijfsleider. Daarna werden de bezoekers in groepen rondgeleid in het gebouw en onderweg kregen ze demonstraties te zien van vier soorten meetsystemen. Eerst was er het gebruik van de thermische camera. Deze is vooral actueel omdat bij woningen die verkocht worden een EPC -Energieprestatiecertificaat- wordt bijgeleverd. Nadien was er de frituurolietester. Deze test de kwaliteit van de frituurolie. Dit is noodzakelijk voor de voedselveiligheid en het is kostenbesparend. Natuurlijk werd ook het Saveris systeem uit de doeken gedaan.
 
Achteraf mocht iedereen napraten met een drankje en croque-monsieur, geserveerd door FC Dames Ternat. Het aantal bezoekers voor Testo op deze Openbedrijvendag bedraagt ongeveer achthonderd.

website: www.testo.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 30 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 17 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 12 sep 2022

archief