Met de fiets naar het werk. Sp.a-gras wil spoedig maatregelen in TERNAT

C21

Met de fiets naar het werk. Sp.a-gras wil spoedig maatregelen in TERNAT

Editiepajot_ternat_met_fiets_naar_werk01
 

Om het woon-werkverkeer duurzamer te maken en o.a. het gebruik van de fiets te doen stijgen werd door Minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt, o.a. een Pendelfonds opgericht dat projecten subsidieert die een duurzaam woon-werkverkeer bevorderen. Het gemeentebestuur heeft reeds aan de bevolking kenbaar gemaakt dat het wil subsidies vragen uit het Pendelfonds.

Het wil ook een volwaardig fietspunt (helpen) organiseren. Een ambitieus plan na zoveel jaren inactiviteit.
 
"Een aantal initiatieven lijken mij prioritair en laten reeds veel te lang op zich wachten", stelt sp.a-gras-gemeenteraadslid Guido Van Cauwelaert.
 
"Het belangrijkste te stimuleren verkeer omvat het fietsverkeer van thuis naar het station en het fietsverkeer tussen het station en de bedrijven.
 
Hiervoor is de eerst te nemen maatregel een beveiligde fietsenstalling aan het station. Dit kan op een vrij eenvoudige manier gebeuren. De fietsenstallingen aan het station moeten worden gegroepeerd en afgesloten met een omheining en een toegangspoort. De toegang tot de beveiligde fietsenstalling wordt aan de gebruikers verleend door een geïndividualiseerde badge voor een elektronisch toegangsslot. Alle gebruikers evenals hun in- en uitgaande bewegingen worden geregistreerd. Zo wordt het risico beperkt op diefstal en vandalisme, zeker van fietsen die 's nachts in de fietsenstalling blijven, voor het verkeer tussen station en bedrijven. Badges kunnen eventueel in het station worden afgeleverd.
In afwachting dat er een volwaardig fietsdienstenbedrijfje wordt opgericht kan de dienstverlening gebeuren door overeenkomsten af te sluiten met de lokale handelaars.
 
Een tweede belangrijke maatregel is het realiseren van een fietsroute naar de bedrijvenzones. Die zou starten aan de Hopstakenkaai (waar in de toekomst dankzij het doortrekken van de voetgangerstunnel een tweede toegang tot het station zou komen) vanwaar een stukje fietspad moet gerealiseerd worden naar en door de erachter gelegen bedrijvenzone naar het op de spoorweg doodlopende stukje Donkerstraat. Via de Donkerstraat en de "fietsbrug" over de autosnelweg bereikt men de grote bedrijvenzone van Ternat."
 
Sp.a-gras-gemeenteraadslid Guido Van Cauwelaert stelt dan ook aan de gemeenteraad voor om in de eerstvolgende zitting de beslissing te nemen om "zo snel mogelijk een beveiligde fietsenstalling aan het station en een fietsroute naar de bedrijvenzones te realiseren."
 
(foto: Met een beveiligde fietsenstalling wordt het risico beperkt op diefstal en vandalisme. De eigenaar van deze fiets had de boodschap niet goed begrepen. )
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2008
Gerrit Achterland
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief