TERNATse meerderheid ziende blind in nieuw reglement cultuur-, sport- en jeugdwerking

C21

TERNATse meerderheid ziende blind in nieuw reglement cultuur-, sport- en jeugdwerking

Editiepajot_logo_n-va
 

Gisteren stond op de Ternatse gemeenteraad onder andere de goedkeuring van het “Ondersteuningsreglement van de cultuur-, sport- en jeugdwerking.” In dit reglement worden de vereisten bepaald om van ondersteuning van de gemeente qua structurele en projectmatige dienstverlening en subsidiëring te kunnen genieten.

De vereisten om hiervoor in aanmerking te komen zijn dat 50% van de activiteiten plaatsvinden in Ternat, de maatschappelijke zetel zich bevindt in Ternat en dat 50% van de leden woont in Ternat.

N-VA Ternat is na rondvraag bij een paar verenigingen in Ternat tot het besluit gekomen dat in de door de gemeente voorgestelde vereisten ontbrak dat de Vlaamse voertaal en eigenheid moest deel uitmaken van de aanvraag.

Daarom werd op de gemeenteraad van deze avond door het Kartel de vraag gesteld om deze zin aan artikel 4 toe te voegen.

De meerderheid lag deze vraag naast zich neer met de uitleg dat zij dit voorstel wel konden begrijpen maar dat zij niet wensten mee te doen aan de “polarisatie”.

N-VA Ternat begrijpt hieruit dat de meerderheid op dit punt ziende blind blijft en de anderstaligheid in de diverse verenigingen onderschat.

N-VA Ternat begrijpt dit probleem wel en volgt dit op binnen het Ternatse verenigingsleven. Zo nam de partij reeds het initiatief om het voetbalwoordenboek binnen de Ternatse voetbalploegen aan te bieden. KSKL Ternat verdeelde zo reeds 300 Nl voetbalwoordenboekjes onder zijn jeugdspelers.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2008
EP
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 30 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 17 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 12 sep 2022

archief