Grote baas van De Post geeft TERNAT gelijk

C21

Grote baas van De Post geeft TERNAT gelijk

Editiepajot_ternat_an_duchatelet_foto_ludo_van_der_cammen
 
Editiepajot_ternat_an_duchatelet_02__foto_ludo_van_der_cammen

Het gemeentebestuur van Ternat krijgt gelijk van de gedelegeerd bestuurder van De Post Johnny Thijs voor haar klacht over het taalgebruik dat De Post hanteerde bij haar tevredenheidenquête onder de inwoners van Ternat. De Post gebruikte een tweetalig adres en dat is in strijd met de taalwetgeving.

Sinds vorig jaar kunnen de inwoners van Ternat bij de gemeentelijke communicatieambtenaar An Duchâtelet (zie grote foto) schriftelijk terecht met hun taalklachten. Al verscheidene Ternattenaren hebben intussen ook effectief klachten ingediend over het taalgebruik van diverse instanties en bedrijven.

In november vond een inwoner het niet kunnen dat De Post tweetalige briefomslagen hanteerde in zijn tevredenheidenquête bij de Ternattenaren. Het college van burgemeester en schepenen stuurde meteen een brief naar De Post. "Aangezien onze gemeente eentalig Nederlands is, verzoeken wij u om het eentalig karakter van onze gemeente te respecteren”, meldde het college aan de directie van De Post.

De klacht raakte bij De Post tot bij Johnny Thijs, de grote baas. "De Post heeft – spijtig genoeg een fout gemaakt door op de retouromslagen van de enquête een tweetalig adres te vermelden. Het adres had enkel en alleen in het Nederlands mogen gedrukt staan, zoals dat in de taalwetgeving bepaald is. Ik bied bijgevolg, namens D Post, mijn oprechte verontschuldigingen aan voor dit voorval", aldus Thijs.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 27 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 23 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 11 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 09 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 05 jan 2023

archief