TERNAT - “Zwerfvuil in de bak” geannuleerd

C21

TERNAT - “Zwerfvuil in de bak” geannuleerd

Editiepajot_ternat_zwerfvuil_foto_re
Foto RE
 

Als gevolg van het ronduit slechte weer met veel regen en wind werd de voor deze voormiddag geplande zwerfvuilopruimactie in Ternat afgeschaft.

Bedoeling was dat deze voormiddag het Ternatse gemeentebestuur en de milieudienst “Zwerfvuil in de bak” organiseerden. De actie richtte zich tot alle inwoners maar vooral naar de leerlingen van alle scholen. “Bedoeling was de leerlingen er bewust van te maken dat zwerfvuil thuishoort in de vuilbak en niét op straat”, zegt milieuambtenaar Jurgen Thiebaut. “Leerlingen van alle plaatselijke, lagere scholen zouden vanaf 9 uur al het zwerfvuil op in de straten in de onmiddellijke omgeving van hun school ophalen en burgemeester Ronald Parys en de schepenen zouden hen een handje toe. Al het opgehaalde zwerfvuil zou dan ‘tentoongesteld’ worden op het Marktplein.” 

Alle deelnemende leerlingen gingen van het Ternatse gemeentebestuur na de zwerfvuilopruimactie als beloning een ledfietsverlichting en een fluoveiligheidsjasje krijgen. Maar het slechte weer zorgde er voor dat het hele gebeuren moest worden geannuleerd. Er zal later een nieuwe datum worden vastgelegd.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2009
Ludo Van Der Cammen
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 23 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 11 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 09 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 05 jan 2023

archief